Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A rózsák háborúja

A rózsák háborúja

Warren Adler
A RÓZSÁK HÁBORÚJA
Az előadás hossza: 1 óra 30 perc egy szünettel

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 10. szerda, 19:30


Warren Adler A Rózsák háborúja című regényéből 1989-ben készült filmadaptáció Michael Douglas és Kathleen Turner főszereplésével. A film sikerén felbuzdulva több színpadi verzió is született. Az alkotók ezeknek a szövegeknek a felhasználásával egy teljesen új, átdolgozott verziót készítettek, így jött létre a most látható, magyar környezetben játszódó, ízig-vérig fekete komédia.

A Rózsák háborúja egyedülálló módon beszél egy olyan témáról, ami közvetve-közvetlenül mindannyiunkat érint. Az előadás egy válás történetét meséli el. Ha egy párkapcsolat véget ér, az elszakadás nehézségei olyan szélsőséges helyzeteket teremtenek, ahol megmutatkozik, hogy milyen esendő és kicsinyes is az ember – és hogy még ezek a legsiralmasabb élethelyzetek is tele vannak humorral.

A darab főhősei, János, a férj és Barbara, a feleség éppen a válásuk kellős közepén vannak. Fiatalon kötöttek házasságot, és miközben egymás mellett lettek felnőttek, rájöttek, hogy egyáltalán nem ismerik egymást. A férj ki sem lát a munkából, a feleség végre kitörne a konyhából, és saját életet kezdene. Innen már nincs visszaút. El kell válni, szétosztani a vagyont, elperelni a másiktól a házat, a fényűző otthont, amit közös munkával teremtettek meg. A válás kemény munka, egyedül nem is menne. Mindenre elszánt ügyvédeik azonban hadvezéreket megszégyenítő stratégiával terelik ügyfeleiket a vagyonmegosztás rögös útján.

A ház lassan romhalmazzá változik, János és Barbara tehetetlenségükben törnek-zúznak, és gátlástalanul igyekeznek keresztbe tenni a másiknak.

Igazi abszurd színház ez, ahol a szereplők szinte a legvégéig nem veszik észre, hogy valójában ugyanazon az oldalon állnak, hiszen mindketten ugyanazt akarják: elválni, méghozzá minél civilizáltabb módon.

Látva, hogyan vetkőzik ki magából az egykori szerelmespár, talán még drukkolunk is nekik, miközben (majdnem) biztosak lehetünk benne, hogy velünk ilyen soha nem történhet meg.

SZEREPOSZTÁS:

Rózsa János: RÁK ZOLTÁN
Rózsa Barbara: KUTHY PATRÍCIA
Dr. Gémes Zoltán: GULÁCSI TAMÁS
Dr. Darvas Márta: SZÉLES ZITA

Díszlettervező: Fekete Anna
Jelmeztervező: Véber Tímea
Dramaturg: Zsigó Anna
Súgó: NAGY ERZSÉBET
Ügyelő: LENGYEL JÁNOS
Rendezőasszisztens: DEMETER ANNA

Rendező: VÉGH ZSOLT

Fordította: Sediánszky Nóra
Rendező: VÉGH ZSOLT

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!