Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar B – bérlete 2019 – RAMEAU-GÁLA

A Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar B – bérlete 2019 – RAMEAU-GÁLA

Best of Rameau - a legszebb részletek Rameau operáiból a francia barokk magyarországi specialistáitól. Vashegyi György és együttesei a Hippolütosz és Arícia, a Polümnia ünnepei, a Platée, a Naïs és a Gáláns Indiák című operák bemutatása után egy különleges Rameau-válogatással lépnek a közönség elé.

Mai műsorunk Rameau énekes szólistákra, kórusra és zenekarra írt operarészleteiből összeállított nagy szvitekből áll: e brilliáns zenék különleges lehetőséget kínálnak e zseniális szerző énekes és hangszeres írásmódjával való találkozásra. Rameau művészete jellegzetesen francia, stílusának számos eleme tovább él a 19-20. században is, többek közt Debussy és Ravel zenéjében. A Zaïs nyitánya egészen eredeti módon ábrázolja a káoszt, a Naïs zenekari bevezetője pedig a titánok és istenek küzdelmét festi meg; a Castor és Pollux nagy sirató-kórusa (Que tout gémisse… ) vagy a Gáláns Indiák Nagy Békepipa-tánca Magyarországon mindmáig ritkán hallható remekművek. 

Estünk énekes szólistái olyan kiváló magyar művészek, akik kivételesen jártasak a barokk zene előadásában: ők szólaltatják meg Rameau legszebb áriáit, duettjeit és tercettjeit, melyeket szerzőnk eredetileg a Párizsi Opera, az Académie Royale de Musique társulata számára írt, s melyeket az említett művek mellett a Hippolütosz és Arícia, a Lovagok, a Dardanus és a Hébé ünnepei című operákból válogattunk. (Benoît Dratwicki művészeti igazgató, Versailles-i Barokk Zenei Központ)

Rendező: Sysart Kft. Orfeo Zenei Alapítvány

Parkolási információk

A Müpa mélygarázsában a sorompókat rendszámfelismerő automatika nyitja. A parkolás ingyenes azon vendégeink számára, akik egy aznapi fizetős előadásra belépőjeggyel rendelkeznek. A Müpa parkolási rendjének részletes leírása elérhető itt.

Biztonságos jegyvásárlás

Felhívjuk kedves Látogatóink figyelmét, hogy a Müpa kizárólag a saját weboldalán és hivatalos jegypénztáraiban megváltott jegyekre tud garanciát vállalni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy előadásainkra, koncertjeinkre a jövőben is a mupa.hu weboldalon keresztül, valamint az Interticket (jegy.hu) országos hálózatában vagy a jegypénztárainkban váltsa meg jegyét.

Ajánló


Az angol humor szerelmesei számára kihagyhatatlan klasszikus brit vígjáték új produkciója a Junior…

Parti Nagy Lajos: Moliére ÚRHATNÁM POLGÁR komédia magyar nyelven 2 részben, 5 felvonásban