Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A pincétől a padlásig - Tárlatvezetés a De la Motte-Beer-palotában
2

A pincétől a padlásig - Tárlatvezetés a De la Motte-Beer-palotában

Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építésztörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykorvolt patika- és lakóházra, amely a Várnegyedben a Dísz téren található. Az építtetői nevét őrző, ezért kétnevű De la Motte-Beer-palota legpompásabb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol látható az 1962-ben 15 réteg festék alól előkerült, majd feltárt, közel 250 négyzetméter festett falfelület.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 25. szerda, 17:00

A palota – amelyben Buda másodikként alapított gyógyszertárát, az ún. tábori patikát, később a Fekete Sashoz elnevezésűt működtette Beer József Kajetán – érdekessége éppen az, hogy tulajdonosa a pincétől a padlásig foglalkozása képére formálta azt.

A belépőjegy mellé emlékül minden látogatónkat egy képeslappal kedveskedünk a palotáról.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

Ajánló


Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!