Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A nép ellensége

A nép ellensége

Ember vagy pénz? Egy közösség megfosztása a fellendülés lehetőségétől, vagy a fellendülésért cserébe szabad utat adni mások megmérgezésének? Ezek a dilemmák merülnek fel a darabban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 8. csütörtök, 19:00

A történet kiindulópontja egy rendőrségi hír, ebből írta meg Ibsen a polipként mindent megfojtó korrupció drámáját. Egy norvég kisváros legfőbb bevételi forrása és egyben sokak megélhetésének záloga a helyi gyógyvíz. A polgármester testvére, Dr. Stockmann azonban felfedezi, hogy a gyógyulni vágyókat súlyos fertőzésveszély fenyegeti, a gyógyforrások vize ugyanis mérgezett.

Ember vagy pénz? Egy közösség megfosztása a fellendülés lehetőségétől, vagy a fellendülésért cserébe szabad utat adni mások megmérgezésének? Ezek a dilemmák merülnek fel a darabban.

A hatalom torzulásával szembeszegülő doktor készen áll a társadalmi tettre. Családjával az oldalán elindul a mindent megváltó csoda valóra váltására. Ibsen társadalmi drámájában egyéni érdek és társadalmi felelősség feszül egymásnak szembeállítva az egyént a megélhetését féltő közösséggel és annak hangadóival.

Az előadás a Miniszterelnökség és a KIM támogatásával a 10. Színházi Olimpia keretein belül valósul meg és programként bekerült az Olimpia hivatalos eseményei közé.

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.
Az előadás hossza 140 perc egy szünettel.

Közreműködők

SZEREPLŐK:
Dr. Tomas Stockmann: SEBESTYÉN ABA
Katrine Stockmann: MOLDOVÁN ORSOLYA
Petra Stockmann: VILHELEM BARBARA
Ejlif Stockmann: ROBERT SZILÁRD
Peter Stockmann: TOLLAS GÁBOR
Morten Kiil: KILYÉN LÁSZLÓ
Hovstad: GALLÓ ERNŐ
Billing: BARTHA LÁSZLÓ ZSOLT
Horster: ÖRDÖG MIKLÓS LEVENTE
Aslaksen: HENN JÁNOS

Fordító: KÚNOS LÁSZLÓ
RENDEZŐ: KERESZTES ATTILA

Ajánlatunk


Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

keserves bohózat két részben

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!