Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A Jankovicsok

A Jankovicsok

magyar dokumentumfilm, 50 perc, 2021
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 22. szombat, 16:30

Rendező: SzabóSzonja
Producer: Csortos SzabóSándor
Vezető operatőr:Dobray Máté
3D fotó animáció és grafika: Andrási Artúr
Vágó:Mórocz Péter
A filmbetétek szereplői:Boldizsár Tünde, Földes Eszter, Adorjáni Bálint, Balázs-Magyar Nimród, Bárnai Péter, Berzsenyi Zoltán, Előd Álmos, Merán Bálint, Solymosi Ákos, Végh Zsolt

 

 

Jankovics Marcellról, a közismert filmrendezőről, művelődéstörténészről, a Nemzet Művészéről még sohasem készült olyan film, amely nemcsak őt, hanem a Jankovics család életútját is bemutatja. Pedig a Jankovics család története az elmúlt 100 év magyar történelmének példázata.

Bár filmünkben a Jankovics család tagjai a történések elszenvedői, az övékéhez hasonló megaláztatásokat sokan átéltek az elmúlt 100 évben.  Ezek az életesemények tudatosan vagy tudattalanul, de hatottak Jankovics Marcellre. Hasonlóan ahhoz a sokezer emberhez, akik szüleik, nagyszüleik traumáit valamiképpen magukban hordozzák, akár tudnak róla, akár nem.

A forgatókönyvet dr Jankovics Marcell "Húsz esztendő Pozsonyban" és Jankovics Marcell "Lékiratok" című könyvek alapján Csortos Szabó Sándor írta.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

Forgalmazó: Bpfilms






Ajánlatunk


Győrben ünnepel a legendás gitáros, Michael Schenker!

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!