Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A boldogság (h)arcai

A boldogság (h)arcai

Január 25-én mutatja be önálló estjét Jenei Judit a Művész Stúdióban Halasi Dániel rendezésében.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 20. hétfő, 19:30

A boldogság fogalmát meghatározni éppoly nehéz, mint megtalálni a hozzá vezető utat. Egy pszichológiai elmélet szerint a boldogság eléréséhez öt alapelem szükségeltetik: pozitív életszemlélet, elmélyülés egy tevékenységben, szociális kapcsolatok kiépítése, az élet értelmének felismerése és eredmény, mely beteljesíti a folyamatot.

Nelda életét annak szenteli, hogy kézzelfoghatóvá tegye az örök boldogságot, segítve ezzel az emberiséget, egy jobb világ kialakulását. Módszere egyedi, az agykutatási tecnológia egyik új vívmányát választja eszközül, s kutatói munkájának utolsó fejezetéhez ér. Egy nyilvános kísérlet során aktiválja találmányát, az örök boldogságot tartalmazó chipet. Vajon mit eredményez ez a kísérlet? Van-e reményünk a teljesség megélésére?

Ezt mutatja be nekünk lírai versekkel tűzdelt önálló estjén Jenei Judit a Művész Stúdióban Halasi Dánielrendezésében.

 

“Amikor legelőször jelentkeztem a Színművészetire, és az első rostán kirúgtak, még abban az évben jelentkeztem a GNM-be, ahová felvettek. A harmadéves vizsgaelőadásra eljött Mikó István, aki akkor még a Soproni Petőfi Színház igazgatója volt, és engem választott ki az előadás után, szerepeket sorolt, amikben látni szeretne. Talán életem egyik legszebb napja volt, egy álom vált valóra, ami nem tartott soká, (nevet) mert bizonyos problémák merültek fel az ottani színháznál, és Mikó István távozott. Egy évet töltöttem ott, rengeteget tanultam, már csak abból kifolyólag is, hogy teljesen magamra voltam utalva, egy embert sem ismertem a társulatból, belekerültem a mélyvíz kellős közepébe 21 évesen. De nagyon segítőkészek voltak a kollégáim, instrukciókat is adtak, ha kellett, vagy ha nem értettem, mit akar a rendező. A legnagyobb név a társulatban Sinkó László volt, aki egyszer az édesapámat alakította, de ott játszott Benkő Péter, Nemcsák Károly, Ivancsics Ilona és Kőszegi Ákos, akit az ország egyik legnagyobb színészének tartok, zseniális. Mikó István pedig azóta szinte (pót)édesapámnak számít, olyanná vált a viszonyunk. Letelt az év, sokan távoztak Sopronból, engem ide hívott Tasnádi Csaba” – nyilatkozta korábban Jenei Judit.

Ajánlatunk


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!