Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


A boldog herceg - meseopera

A boldog herceg - meseopera

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 26. péntek, 18:00

A PANKER PRODUKCIÓ bemutatja: A BOLDOG HERCEG meseopera

Oscar Wilde nagysikerű, mára klasszikussá vált novellája alapján íródott A boldog herceg című meseopera, mely egy rövid, ám tartalmas tanmese a szoborrá változott Herceg és a mindenre elszánt, bátor Fecskelány közös kalandjairól.

A gőgös Boldog Herceg egy fényűző palotában élt, népével mit sem törődve, ezért egy boszorkány szoborrá változtatta, hogy a város főterén tehetetlenül nézze a nép küszködését.

Évekkel később egy kalandvágyó kisfecske a keveredik városba, akivel egyből szövetséget kötnek; a Fecske addig nem repül Afrikába, amíg meg nem törik az átkot.
A Fecskelány kedvességével és melegszívűségével megtestesíti mindazt, amit a Hercegnek meg kell tanulnia ahhoz, hogy újra ember lehessen. Önzetlen jótettekre van szükség, és a Fecskelány szorgosan osztja szét a nép között a szobrot díszítő ékköveket, ám az átok még mindig él. A tél egyre fenyegetőbben közeleg, és a kisfecskének döntenie kell; mindent kockára téve a városban marad, hogy szerelmét megmentse, vagy elrepül Afrikába a családja után?

Előadásunk meghatározó emberi értékekről szól. Hogyan segíthetünk embertársainkon? Mi a drágakövek valódi értéke? És persze a legfontosabb kérdés; mit vagyunk hajlandóak megtenni valakiért, akit szeretünk?

A történet humoros, vidám jelenetekkel van fűszerezve, de megható és szívszorító pillanatokat is felmutatva ígér szórakozást az egész család számára. Bízunk benne, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt találnak benne izgalmakat, értékeket és tanulságot, amit megfogadva a világ talán jobb hellyé válhat.

Az előadás hossza: 75 perc, szünet nélkül

SZEREPOSZTÁS:

Herceg: Braga Nikita

Fecske: Gadó Anita

Boszorkány: Kerényi Tünde Sára e.h.

Kortárs zeneszerző: Horváth Dániel

Kisfiú: Nagy Noel

Karmester: Mester Dávid

SZERZŐK ÉS ALKOTÓK:

Zeneszerző: Tiszai Péter

Librettó: Sényi Fanni

Világítástervező: Pintér Krisztina

Hangmérnök: Fazekas László

Graphic design: Frankó Lilla

Látványtervező: Rákay Tamás

Zenei vezető: Kéménczy Antal

Koreográfus: Barta Viktória

Rendező: Pányik Tamás e.h.

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósult meg. 

A változtatás jogát fenntartjuk.

Ajánlatunk


Hőseink mindent megtesznek, hogy megtalálják a receptet ebben a szellemes, frivol, sikamlós és pikáns komédiában. És még az is kiderül, hogy mi is az a francia rúdugrás...

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!