Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

művész


Végvári Ádám

Végvári Ádám

Született: 1951. július 6.

Énekes, zeneszerző.

Végvári Ádám a Metropol zenekarban kezdte a zenélést, majd rövid szünet után 1970-ben a Volán zenekar tagja lett, majd ezután hat évig az Univerzál tagja. Ezt követően rövid ideig zenélt a Geminiben, majd 1979-ben már a Kati és a Kerekperec tagja, régi Volános zenésztársaival, Nagy…

 Tovább

Aktuális programok


Neoton - Holnap hajnalig

Papp László Budapest Sportaréna

"Nekünk a közönség a legfontosabb. Ti vagytok a Neoton igazi bázisa, akik az évtizedek alatt is életben tartottátok a…

Énekes, zeneszerző.

Végvári Ádám a Metropol zenekarban kezdte a zenélést, majd rövid szünet után 1970-ben a Volán zenekar tagja lett, majd ezután hat évig az Univerzál tagja. Ezt követően rövid ideig zenélt a Geminiben, majd 1979-ben már a Kati és a Kerekperec tagja, régi Volános zenésztársaival, Nagy Katival, Kiss Ernővel. Bardóczi Gyulát a Geminiből mentették át, így a Kati és a Kerekperecben már együtt zenéltek. Nagy sikerszámaik közül a Titanic volt az amire biztosan mindenki emlékszik.

Ádám a Kati és a Kerekperec tagja volt 1980-ig, ekkor igazolt át a Neoton Família együtteshez. 1983 októberében Ádám és Csepregi Éva elnyerte a Yamaha fesztivál nagydíját a Grand-Pix-et, a Holnap hajnalig című dallal.

Itthon évről évre megjelent a Neoton Família stúdió album, ami minden évben garantálta a slágereket. A Hétvégi motorozás, a Nyár van, az I Love You, a Bye-Bye kedvesem és a Medvetánc mind olyan dalok, amiket a mai napig szívesen játszanak a rádiók, illetve kihagyhatatlanok a Neoton tagjainak fellépéseiről.
1984-től párhuzamosan a Neoton Família lemezekkel megjelentek Ádám-Éva duett lemezek.
1986-ban a Szöul Song Fesztiválon előadói nagydíjat nyert Évával.

1987-ben egy lemez erejéig Éva nélkül próbálkozott, nem kis sikerrel. Ezen a lemezen bemutatkozhatott mint zeneszerző. Bár addig is voltak szerzeményei, de most valamennyit ő jegyezhette. Olyan dalok hangzottak el, mint a Kalandra srácok, Sorsszinfonia, Imádlak, így egyszerűen, Horror. De volt egy duett szám is, aminek a szövegét Éva írta és együtt énekelték. Ez a dal a Tűnt szerelem című dal volt. 1990-ig, a Neoton Família felbomlásáig tagja a zenekarnak, majd Évával, Öcsivel illetve két vokalistával, Shaffer Edinával és Rajcs Renátával megalapították az Éva Neotont. Több nagylemez, meselemez került kiadásra, nagy sikerrel.

1992-ben Csepregi Éva kis időre felhagyott a zenéléssel, kisfia születése miatt. Ez idő alatt elkészült a Boney M slágerek magyarul nagylemez, és óriási sikert és lemezeladási csúcsot döntött. Ez a lemez is Éva Neoton néven futott, de Végvári Ádám, Öcsi és Rajcs Renáta vitte végig a nagysikerű túrnét itthon és külföldön egyaránt. Ezt követően 1994-ben Adam's Family néven alakított egy zenekart. Mindeközben tervben volt egy nagy Neoton Família koncert, de Jakab György halála megrendítette a zenekart, és a koncert 1998-ig csak terv maradt.

1998-ban a Budapest Sportcsarnokban teltházas koncertet adott a Neoton Família, Búcsúzni csak szépen címmel, ezzel tisztelegve az eltávozott zenésztársuknak. Innentől kezdve ismét együtt dolgozott az együttes egy része.

1999-ben új Ádám-Éva duett lemez jelent meg, Ádámtól Éváig címmel. Közben Végvári Ádám saját stúdiója működését is egyengette, ami a mai napig működik Adam Music néven.

2005-ben, még egyszer - a közönség unszolásának eleget téve - színpadra lépett a zenekar, maratoni három órás koncertet adva hatalmas színpadképpel, fényjátékkal, rengeteg vendégzenésszel. Ezután a Neoton Família négy tagja: Csepregi Éva, Végvári Ádám, Baracs János, Bardóczi Gyula, két énekes-zenész (Bodza Andrea és Lukács László) közreműködésével tovább koncerteztek szerte az országban, illetve a szomszédos országokban.

Díjai:

1983 - Yamaha fesztiválon a Grand-Pix díj
1986 - a szöuli dalfesztivál közönségdíja
1988 - Emerton-díj
1993 - Arany Zsiráf díj

Agárdi Popstrand - NEOTON, KASZA TIBI

Agárdi Popstrand - NEOTON, KASZA TIBI

Agárdi Popstrand
  • Énekes
Csongrádi Kataságok

Csongrádi Kataságok

Budapesti Kamaraszínház Nonprofit Kft.
  • Zenei vezető
Neoton 50 - élő nagykoncert

Neoton 50 - élő nagykoncert

Broadway Ticket Hungary Kft..
  • Zenész, énekes
Neoton Família sztárjai

Neoton Família sztárjai

Koncert.hu
  • Zenész, énekes
Neoton Familia Sztárjai

Neoton Familia Sztárjai

Bakelit Multi Art Center
  • Zenész, énekes
Neoton Família sztárjai - korlátozott látású helyek

Neoton Família sztárjai - korlátozott látású helyek

Koncert.hu
  • Zenész, énekes
Neoton Familia Sztárjai Szuperkoncert

Neoton Familia Sztárjai Szuperkoncert

Hartmann Fekete Kft
  • Énekesnő
Neoton Família Szuperkoncert

Neoton Família Szuperkoncert

Általános2
  • Zenész, énekes
Neoton Marathon - Karácsonyi Nagykoncert

Neoton Marathon - Karácsonyi Nagykoncert

GAG Management Kft.
  • Énekes

Ajánlataink