Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

művész


Liss Dimitri

Liss Dimitri

Született: 1960
Dmitri Liss 1960-ban született, és a Moszkvai Konzervatóriumban végzett a Moszkvai Filharmonikus Zenekar zene igazgatója, Professzor Dmitry Kitayenko tanítványaként majd az ő asszisztenseként dolgozott. 1995-ben Zágrábban a “Lovro Matacic” Fiatal Karmesterek Nemzetközi Versenyén első díjat nyert, és ugyanebben az évben kinevezték az Uráli Filharmonikus Zenekarnak művészeti vezetőjének és fő karigazgatójának…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Dmitri Liss 1960-ban született, és a Moszkvai Konzervatóriumban végzett a Moszkvai Filharmonikus Zenekar zene igazgatója, Professzor Dmitry Kitayenko tanítványaként majd az ő asszisztenseként dolgozott. 1995-ben Zágrábban a “Lovro Matacic” Fiatal Karmesterek Nemzetközi Versenyén első díjat nyert, és ugyanebben az évben kinevezték az Uráli Filharmonikus Zenekarnak művészeti vezetőjének és fő karigazgatójának majd 1999-ben az orosz Nemzeti Zenekar másodkarmesterének.

Liss beutazta az egész világot. Vendég karmesterként szerepelt a legkiválóbb zenekarokkal és olyan ismert művészekkel, mint Rostropovich, Kremer, Pletniev, Gavrilov, és Berezovsky.

Egyesek Leonard Bernsteinhez hasonlítják, mint aki a világ legjobb Csajkovszkij és kortárs zenei előadói között van. Így ír róla egy kritika: “Dmitri Liss tökéletesen hatalmába kerítette a zenekart és a közönséget. Az egész olyan volt, mint a végtelennel folytatott párbeszéd.”

Ajánlataink