Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Zorba, a görög - musical színház

Zorba, a görög - musical színház

Zorbától az író megtanulja, hogy mi is az a pozitív gondolkodás: mindig az élet napos oldalát kell nézni. A mindig optimista görög örömében és bánatában is egyet tesz: táncol. Amikor a városba küldik beszerző körútra, az összes pénzt elveri, de mindenkinek hoz ajándékot.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 29. szombat, 19:00

Zorba, a görög - musical 2 részben
Spirit Színház
Készült Nikosz Kazantzakisz Zorba, a görög c. regénye alapján.

"Táncolni kell, Uram. A zene meg majd csak megjön valahonnan."

Zorbától az író megtanulja, hogy mi is az a pozitív gondolkodás: mindig az élet napos oldalát kell nézni. A mindig optimista görög örömében és bánatában is egyet tesz: táncol. Amikor a városba küldik beszerző körútra, az összes pénzt elveri, de mindenkinek hoz ajándékot.
Bármibe kezd is, mindent intenzíven és teljes odaadással csinál.

Az írónak Zorba nem hoz szerencsét. Először a bánya omlik be, aztán a görög világmegváltó ötlete, a fakitermelő vállalkozás is befuccsol. A rönkfa szállítására a hegyoldalba épített drótpálya mindenestül összeomlik, maga alá temetve az író összes megtakarított pénzét.

Az író azonban kap cserébe valami sokkal fontosabbat: elsajátítja az életigenlés — a pozitív gondolkodás —  filozófiáját. A romok alatt már ő javasolja: „Táncoljunk!”

És itt az egyik klasszikus jelenete következik: a két üres zsebű férfi a tengerparton egy őrült szirtakit jár, teljesen megfeledkezve a percekkel korábban történt katasztrófáról. Hiszen ahogy Zorba mondja: „Ha tele van, mit tehet mást az ember? Táncol.”

Ezt az egyszerű titkot sugallja a színpadi előadás: élvezd az adott percet!

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!