Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Yasmina Reza: Egy spanyol darab

Yasmina Reza: Egy spanyol darab

A Pinceszínház – a „Művészet” után – ebben az évadban immár a második Yasmina Reza-darabot tűzi műsorra.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 21. kedd, 19:00

A világhírű francia írónő ezúttal egy színházi próbára invitálja a nézőket. A színészek egy spanyol darab előadására készülnek, és – nem mellesleg – szerepükből kilépve saját életükről, hivatásukról, vívódásaikról is vallanak.

Az Egy spanyol darab (tehát maga a mű, amelyet próbálnak a színészek) egy családi összejövetel történetét jeleníti meg, sok bölcsességgel, éles megfigyeléssel és legfőképpen humorral. Pilar, az idősödve is mutatós egykori szépségszalon-recepciós hölgy (Vándor Éva) meghívja két színésznő lányát (Gubik Petra, Juhász Réka) és alkoholista tanár vejét (Fillár István), hogy bemutassa nekik vőlegényét, a nála évekkel fiatalabb közös képviselőt (Kocsó Gábor). Ideiglenes koalíciók köttetnek és bomlanak fel, hovatovább mindenki mindenki ellen fordul, Reza egy másik sikeres művének a címét kölcsönvéve: a békés lakásba belopózik az öldöklés istene.

Ajánlatunk


Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano- és klavikordművész. Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és az Amszterdami Konzervatóriumban végezte.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús. Annyira gyanús, hogy bele is hal. A gyilkos pedig közöttünk van, hölgyeim és uraim… és nem is biztos, hogy egyetlen áldozattal beéri.

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!