Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Vokális bérlet II. - Bali János és az A:N:S Chorus

Vokális bérlet II. - Bali János és az A:N:S Chorus

Ecco la primavera

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 14. vasárnap, 19:30

Műsor:

Jacopo da Bologna (c.1340–1386), Francesco Landini (c.1325–1397) és Johannes Ciconia (c.1371–1412) művei

Közreműködik:

A:N:S chorus
Wágner Adrienn, Bárány Péter, Kéringer László;
km. Koltai Katalin – gitár, Varga Ferenc – brácsa, Bali János – furulya, Szilágyi Gyula – orgona

Vezényel: Bali János

„ […] a virágzó tavaszban, a loggiás udvar közelében, a kert mélyén, ciprusok, fenyők, narancs-, gránátalma- és olajfák közepette […] gyakran hangverseny folyik: egy vak zenész ül a kör közepén, s kis orgonáján kíséri énekét. Giovanni da Prato […] elbeszéli, hogyan hallgatja e vak orgonás, Francesco Landini zenéjét a firenzei társaság […]. A muzsikus éneke még a csiripelő-csattogó madarakat is elbűvöli […] ” – Szabolcsi Bence: A zene története.

Ajánlatunk


A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak felszámolásáért. Gazdag, dallamos muzsikájukban a pánafrikai hagyományokat a kortárs popdalokat idéző stílusjegyekkel ötvözik.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el a Müpa közönségét koncertjeivel.

Ajánló


A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!