Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Vijay Iyer & Craig Taborn - Jazz itt!

Vijay Iyer & Craig Taborn - Jazz itt!

A kétzongorás felállás viszonylag gyakori a klasszikus zenében, s az utóbbi időben a modern jazz világát is elérte.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 12. hétfő, 19:30

 Vijay Iyer, Craig Taborn (zongora)

Az avantgárd zene két kortárs nagysága ad közös koncertet a Zeneakadémia Nagytermében. A tamil származású, amerikai Vijay Iyer igen sokoldalú személyiség. „Civilben” a matematika–fizika doktora, zenei tanulmányait háromévesen kezdte. 15 évig tanult hegedülni, ez idő alatt önállóan sajátította el a zongorajátékot. Avantgárd jazz és különböző hip-hop projektek egyaránt kötődnek a nevéhez, komponált vonósnégyest, balettet, nagyzenekari műveket. Szólólemezeit a jazz-szaklapok rendszeresen a legjobbak közt említik. A minnesotai Craig Taborn tizenkét évesen egy Moog szintetizátoron kezdett zenélni. Az eredetileg a rockzenéért és a fúziós jazzért rajongó Taborn Cecil Taylor és Peter Brötzmann hatására fordult az experimentális műfajok és a zongora irányába. James Carterrel közös projektje mellett megalapította első saját zenekarát. Nevével azóta gyakran találkozhatunk avantgárd, free és mainstream formációkban.

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!