Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK
2

VASÁRNAP DÉLUTÁNI KONCERTEK

Népszerű zongoraversenyek, többszörös versenydíjas szólisták, különleges hangulatú helyszín – ezt kínálja a Miskolci Szimfonikus Zenekar új, kétalkalmas sorozata a budapesti Olasz Kultúrintézetben.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 3. vasárnap, 16:00

2019. MÁRCIUS 3. VASÁRNAP 16.00
BUDAPEST, OLASZ INTÉZET


Rahmanyinov: III. zongoraverseny
Franck: d-moll szimfónia
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Zongora: Balog József
Vezényel: Antal Mátyás

Az elmúlt évadok sikeres fővárosi szereplésein felbuzdulva, a 2017/2018-as évadban úgy döntöttük megvetjük lábunkat Budapesten, s egy két alkalmas bérletet álmodtunk meg az Olasz Intézetben.
A rövid, két alkalmas sorozat koncertjeinek műsora a népszerű komolyzenei klasszikusokat idézik. Évente több alkalommal állunk színpadra a fővárosi közönség előtt, akik mindig szeretettel fogadnak minket. A nagysikerű vendégszereplések nyomán született az elképzelés, hogy a meghívások mellett saját szervezésben is koncertezzünk Budapesten. Az előző évad teltházas koncertjei nyomán pedig egyértelművé vált számunkra, hogy a 2018/2019-es évadban is találkozhat velünk a fővárosi közönség az Olasz Kultúrintézetben.

Második alkalommal Szergej Rahmanyinov III. (d-moll) zongoraversenye a hírhedett kihívások egyike: hazánkban nem sokan mondhatják el magukról, hogy műsorukra tűzték már a zeneirodalom talán legnehezebb billentyűs versenyművét! Egyikük Balog József, a Miskolci Szimfonikusok visszatérő vendégpartnere. Rahmanyinov tételeiben fénylő szépségű szláv dallamok keverednek csehovias melankóliával, Csajkovszkij-i emlékű érzelmességgel és mámorral; olykor a távoli sztyeppék titokzatos ősritmusaival.
Az orosz alkotás a francia romantika népszerű remekével, Cézar Franck egyetlen ‒ szintén d-moll hangnemű ‒ szimfóniájával találkozik az est programjában. Vezényel a Liszt Ferenc- és Bartók–Pásztory díjas Antal Mátyás, a Nemzeti Énekkar nyugalmazott karigazgatója.


Ajánlatunk


A Vivace Táncforgatag 6 budaörsi sportegyesület és 300 táncos részvételével kerül megrendezésre 2024 június 1-én, 18 órai kezdettel a RaM-Art Színházban.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén az alábbi legfontosabb kérdésekre megtalálhatjuk a választ! – Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk." – Pokorny Lia

Ajánló


Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!