Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


ÜVEGBÚRÁK

ÜVEGBÚRÁK

Német és angol nyelven, magyar felirattal

Klasszikus Hollywood-i mozifilm kezdődik. Egy amerikai tanmese, szagos, szaftos, színes, sűrű, ugyanakkor könnyen emészthető. Főhőse Esther, korunk self made woman-je.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 22. hétfő, 20:00

Tehetséges, céltudatos, szép és szemtelenül fiatal. Itt és most, New Yorkban, bármit elérhet, amit csak akar: fancy állást, gazdag férjet, szép családot. Ezért volt a sok lemondás, ezért a sok munka, ezért fűtötte fel magában újra és újra a vállalkozói kedvet. Hülye lenne, ha pont most kezdene el kételkedni magában. És mégis képtelen rá, hogy megragadja a kínálkozó lehetőségeket.
„Láttam magam, ahogy ott ülök a fügeág hajlatában, és éhen halok, pusztán azért, mert nem tudok dönteni, melyik is fügéért nyújtsam a kezem. Kellett volna mindegyik, de ha valamelyiket választom, ez azt jelenti, hogy a többit elveszítem, és ahogy ott ültem tanácstalanul, habozva, a fügék egyszerre ráncosodni kezdtek, feketedni, és az egyik a másik után pottyant le a lábam elé.”
 
Történetünk élő animációs filmként indul, aztán egy ponton kinyílik a sablonfigurák dobozvilága, és meglátjuk Esther történetében, hol vagyunk mi és hol van a ma: a fiatalkori neurózisaink, a ránk kényszerített szabályok és a riasztó szabadság.
 
Szereplők: Alessandra Bosch, Anika Herzberg, Sarah Wissner
 
Író, dramaturg: Gábor Sára
Díszlettervező: Geresdi Zsófia
Zeneszerző: Tarr Bernadett
Operatőr: Köles Árpád
Produkciós vezető: Gáspár Anna, Erdélyi Adrienn
 
Rendező: Lázár Helga
 
Az adaptációt magyarról németre fordította: Sarah de Günther
Egyéb fordítások: Simon Krisztián

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!