Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Traviata

Traviata

Giuseppe Verdi: TRAVIATA - Az útról letért egy időtlen szerelem vándorlása a tánc ösvényein.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 29. szombat, 19:00

Táncjáték

A mű alapját ifj. Alexander Dumas, "A kaméliás hölgy" című regénye ihlette. A cselekménynek egyszerű az íve. A tüdőbeteg Violetta Valery, az ünnepelt kurtizán egy estélyen találkozik a fiatal Alfredo Germont-al, és egymásba szeretnek. A szabad szerelmet egyetlen férfiért megtagadó nő később az apa nyomására elhagyja kedvesét, s újra az előző életét választja. Az önérzetében sértett ifjú először kegyetlenül megbántja a nőt, majd – mikor apja bevallja neki, hogy a szakítás az ő nyomására történt – visszatér hozzá. Ám az egymásra találás boldogsága tragikus végkifejletben záródik: Valery meghal. Szerelem és halál... ez a mű eredeti címe.De kicsoda ma Traviata, aki letévedt az útról? És mit jelent mai szemmel az ÚT?

A megvásárolható szerelem manapság már nem számít igazán botrányosnak.   Akkor hogyan élheti át a mostani közönség azt a borzongató határátlépést, azt a megbotránkoztató, ám mégis szívfájdító élményt, amit ez a figura hordoz? Van létjogosultsága ennek a történetnek egyáltalán  manapság? Hogyne lenne! És hogy ne legyenek „időbeli” problémáink, a leghelyesebb, ha a történet időtlenségét vesszük alapul. Hiszen a NŐ és a FÉRFI egymáshoz való viszonya nem változik soha.   A másik iránti vágyódás, a rajongás, a féltékenység, boldogság, a csalódás mindig ugyanaz marad. A szeretni tudás azon kevés emberi képességek egyike,  amelyre az idő vajmi keveset hatott, és kétszáz év távlatából is ugyanazt jelenti: a MINDENT.

A következő, nem kisebb kihívás: hogyan tudjuk megszólaltatni, milyen módon leszünk képesek hitelessé tenni ezt az operát tánc által? Kérdéses ugyanis, hogyan képes felszabadítani a “szöveg béklyójából” a zenét a tánc?

Koreográfus: Topolánszky Tamás

Ajánlatunk


A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!