Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


THE NEW POWER GENERATION-CELEBRATING PRINCE

THE NEW POWER GENERATION-CELEBRATING PRINCE

The NPG (The New Power Generation):
“Celebrating Prince”

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 15. szombat, 21:00

A legendás művésszel, Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött a The New Power Generation (The NPG) kétségkívül az egyik legsikeresebb és legfigyelemreméltóbb kísérő banda a világon. A 2016. októberi minnesotai ”Official Prince Tribute Concert” sikerére való tekintettel elhatározták, hogy újra összeállnak, és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét.

Egy kis történeti áttekintés
A The New Power Generation (The PNG) 1990 és 2013 között volt Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, amikor is Prince új irányt vett és 3rdEyeGirl név alatt új együttest alapított. 2015-ben azonban a The New Power Generation néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t.

Bár a „Welcome to the New Power Generation” kifejezés már Prince 1988-as Lovesexy albuma nyitószámában is elhangzik, az NPG-t zenekari névként először az 1990-es „Graffiti Bridge” című filmben használták, a film kísérő albumán hallható „New Power Generation” című dal szövege alapján pedig egyértelmű Prince lelkesedése:

“Lay down your funky weapon, come join us on the floor. Making love and music’s the only things worth fighting 4. We r the new power generation, we want 2 change the world. The only thing that’s in our way is u. Your old fashioned music, your old ideas, We’re sick and tired of u telling us what 2 do.” (© Prince )
„Tedd le a „funky-s” fegyveredet, és gyere velünk a táncparkettre! Szeretkezni és zenélni - egyedül ezekért érdemes küzdeni. Mi vagyunk az új erő generációja, és megváltoztatjuk a világot. Már csak te állsz az utunkban. Régimódi zenéd, elavult gondolataid nem kellenek. Elegünk van abból, hogy te dirigálsz.”
 
A The New Power Generation élőben az 1990-es Nude Tour során, albumon pedig az 1991-es, kritikusok által is éljenzett Diamods and Pearls -szel mutatkozott be, amelyről több dal került föl a Billboard slágerlistájára, mint bármely más, a Purple Rain óta kiadott Prince albumról.

A banda jelenlegi felállása megegyezik az eredeti NPG-vel, kivéve a dobos Michael Blandot, akit Soul Asylum-beli kötelezettségei nem engedtek beszállni a turnéba, valamint az énekes-billentyűs Rosie Gainest, aki évek óta egészségügyi problémákkal küzd. A dobokat így most Kirk Johnson vette át, aki az eredeti NPG tagja volt ütős és táncos minőségben, Rosie helyét pedig – már 1992-es távozása óta - Morris Hayes tölti be. Morris Hayes már a Diamonds and Pearls turnén is részt vett Prince-szel és az NPG-vel, később Prince zenei igazgatója lett, miközben 2012-ig az NPG billentyűseként játszott – így ő volt a leghosszabb ideig tagja az együttesnek. Az NPG többi tagja változatlan az eredeti felállás óta.

A zenekar részletesebb történetéért tekintse meg a http://www.princevault.com/index.php?title=Band:_New_Power_Generation weboldalt.

A koncerten Prince leghíresebb számai is elhangzanak: Let's Go Crazy, Kiss, U Got the Look, Sexy MF, Sign O The Times, Diamonds & Pearls, Baby I'm a Star, Get Off, Cream, Purple Rain…


Fellépők:
Morris Hayes - billentyűk és Music Director
Tommy Barbarella - billentyűs
Sonny Thompson - basszusgitár
Mike Scott - gitár
Kirk Johnson - dob
Tony Mosley - vokál, gitár, tánc
Damon Dickson - háttér vokál és tánc

A koncerten több vendég énekes is fellép Price zenei-baráti köréből és a New Power Generation egykori tagjai közül:

Kip Blackshire - ének
infó: http://www.princevault.com/index.php?title=Kip_Blackshire
André Cymone – ének, gitár, basszusgitár
infó: http://www.princevault.com/index.php?title=Andr%C3%A9_Cymone
http://www.qgenterprise.com/artist-roster/andre-cymone/


Facebook: www.facebook.com/originalnpg
YouTube: www.youtube.com/channel/UCpteS6WC4LVawerZJ_6jJRA
Twitter: https://twitter.com/Original_NPG

Ajánlatunk


Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

zenés party két részben

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!