Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


The Importance of Being Oscar
7

The Importance of Being Oscar

Szirtes Balázs előadásában, angol nyelven
(An Evening with Oscar Wilde)
Az előadás hossza: kb. 100 perc, egy szünettel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 13. csütörtök, 19:30

„A zsenimet az életembe oltottam, a műveimbe csak a tehetségem jutott. Az életem a főművem!” (O.W.)
Egy este Oscar Wilde társaságában! Az angol nyelvű előadásban, először kerül Magyarországon színre az ír író-rendező-színész-színházalapító Micheál macLíammóir, Oscar Wilde zsenijéhez méltón megírt egyszemélyes színdarabja. Az angol nyelvterületen óriási sikereket elért színmű végigvezeti a nézőt Oscar Wilde életén – tündöklésen és bukáson át – úgy hogy közben elhangzanak részletek a legfontosabb műveiből is. Dorian Gray arcképe, Az ideális férj, Bunbury, De Profundis, A readingi fegyház balladája, versek, levelek és persze a híres és hírhedt mondások is.
Szirtes Balázs 1998-ban diplomázott a Színház és Filmművészeti Egyetem színész szakán. Jelenleg is, szabadúszóként, több budapesti színház produkciójában játszik. 2008-ben egy évet töltött Dublinban, Oscar Wilde szülővárosában. Kőváry Katalin, Jászai Mari-díjas rendezővel ez a 12. közös munkája.
„I had put my genius into my life, my talent only into my writing. My life is my masterpiece!” (O.W.)

előadja: Szirtes Balázs
írta: Micheál macLíammóir
rendezte: Kőváry Katalin
angol nyelvi konzultáns: Sylvia Llewelyn


                                                                                                                                                  

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!