Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Templomi bérlet 4.

Templomi bérlet 4.

Milhaud Ani maamin – kantáta
Bernstein III. szimfónia ("Kaddis")  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 21. csütörtök, 20:00

Hiszek – ez a magyar nyelvű címe Darius Milhaud kantátájának, amely Majmonidész 12-13. századi filozófus rabbi a zsidó hitelvek tizenhárom pontba szedett összefoglalására utal. A rendkívül termékeny, mintegy négyszázötven művet hátra hagyó, magát izraelita hitvallásúnak tartó francia zeneszerző a magyar származású Elie Wiesel a koncentrációs táborok borzalmait megörökítő szövegeit zenésítette meg 1972-ben írt egyik utolsó művében, de benne a hit örök kérdéseiről is szól, amelyet mindenki a maga módján igyekszik megválaszolni, Isten és az ember felelősségéről. A karmesterként világhírűvé vált és örök becsű zeneművek alkotójaként ismert, éppen száz éve született Leonard Bernstein John F. Kennedy emlékének ajánlotta 1963-ban bemutatott III. szimfóniáját. A zsidó gyászmise felépítését követő kompozíció témája szintén a holokauszt, zenei stílusát pedig a Bernsteinre jellemző eklektika, erős és érzelem alapú kifejezésmód, továbbá a tizenkét hangú kompozíciós technika és a jazz elemei határozzák meg.

 

Hamar Zsolt karmester

Milhaud Ani maamin – kantáta

Bernstein III. szimfónia ("Kaddis") 

 

Bernstein ("Kaddish") szimfónia, narrátor: Dunai Tamás

Milhaud Ani maamin – kantáta, narrátor: Lisztes László

 

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara (karigazgató: Sapszon Borbála, Sapszon Ferenc)

 

 

Ajánlatunk


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!