Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Stanley Jordan koncert

Stanley Jordan koncert

Stanley Jordan amerikai jazzgitáros és zeneszerző, különleges „tapping” technikájáról is világhírű.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat, 20:00

Hatévesen kezdett zongorázni, majd tizenegy évesen váltott gitárra. Még csak középiskolás, amikor a Reno International Jazz Festival-on Quincy Jones-szal megosztott első helyen végez,holtversenyben. Tanult a Princeton egyetemen, ahol zeneelméletből és zeneszerzésből diplomázott.

Az 1985-ben megjelent „Magic Touch” forradalmian újnak számító CD-jének kritikai visszhangja és népszerűsége pillanatok alatt a csúcsra repíti a 26 éves Stanley Jordant. Ez az az album, mely a rekorddöntögető 51 hétig vezette a Billboard magazin jazz listáját, és ami az Amerikai Egyesült Államokban több mint 500 ezer példányban kelt el.

A mások által is használt speciális , érintő technikát Stanley Jordan zsenialitása és virtuozitása egy magasabb szintre tökéletesítette. Első hangszere, a zongora billentéses módszerét ültette át gitárra, a független futamokból és dallamokból álló kompozícióit a zongorajátékot idéző módon adja elő: egyszerre két kézzel játszik a gitár nyaki részén - újító szerepe elvitathatatlan a szólógitározás történetében, amelyet új szintre emelt az általa kifejlesztett „tapping” technikával.

Nála ez a lenyűgöző technikai tudás ugyanolyan szintű művészi kvalitással és kreativitással párosul, párhuzamosan tud dallamot és akkordokat játszani - ami a függetlenítésnek egy hihetetlen szintű birtoklását mutatja nála. Sokszor játszik egyszerre két különböző gitáron, vagy akár gitáron és zongorán.

Hat kontinens több mint hatvan országában lépett már fel és olyan nagyszerű zenészekkel játszott mint Art Blakey, Richie Cole, Stanley Clarke, Kenny Rogers, Kevin Eubanks és Dizzy Gillespie.

Leonard Feather, a Los Angeles Times kritikusa írta egyszer: „A géniusz szóval gyakran dobálózunk zenei körökben, de ez eddig valójában csak Stanley Jordan-re igaz.”

Kifejezésmódjának összetettsége és zenéjének mély gondolati háttere mára felülemelkedett

a puszta technikai brillírozáson, zenéjéből melegség és érzékenység árad, mely a világ bármely pontján magával ragadja a közönséget.


A Fertőrákosi Barlangszínház 2017-es évadának különleges záróestjén Stanley Jordan mellett a világ egyik legjobb ütőhangszeresének tartott, lövői születésű Horváth Kornél, valamint a szintén világ klasszis basszusgitáros Christian Galvez és Dörnyei Gábor dobos lép színpadra.

Jegyár: 6.000 Ft

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!