Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Simon Boccanegra

Simon Boccanegra

A Simon Boccanegra rendkívül szövevényes, monumentális családi és politikai zenedráma, amellyel Giuseppe Verdi a 14. század Genovájába repíti a közönséget. A genovai dózse története, az áldatlan politikai harcokat ostorozó, nemzeti békére buzdító mű 1881 óta hódítja meg sikerrel a világ operaszínpadait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 10. csütörtök, 19:00

Az opera Verdi által már korábban is feldolgozott motívumokból építkezik. Megtalálható benne az elveszett gyermek, a generációs konfliktusok, a barátság és az árulás. „Ilyen bensőséges, finoman kidolgozott zenét, nemhogy értékelni, de felfogni sem lehet” - méltatja a művet egy korabeli kritika. A széleskörű népszerűséghez azonban hosszú út vezetett. Az első változat szövegkönyvét a Macbeth, a Rigoletto és a Traviata után ismét Francesco Maria Piave írta. „A Boccanegra majdnem akkorát bukott, mint a Traviata. Azt hittem, valami érdemlegeset írtam, de úgy látszik, tévedtem” - állapítja meg Verdi egy levelében az 1857-es velencei bemutató után, és maga is érzi, hogy valami hiányzik operájából.
Mintegy húsz év telik el. Új szövegíró, új változat, új árnyalatok. A zeneszerző újabb évekig tartó közös munka során Arrigo Boitóval (az Otello és a Falstaff szövegírójával) dolgozza át az operát, melyet elsöprő sikerrel mutatnak be 1881-ben a milánói Scalában. A hangszerelés, az opera tónusa változatlanul sötét marad, ám egy-két helyre Verdi belop egy kis fényt. Közben egyre jobban eltávolodik a zárt számoktól az egységesebb zenei anyagból építkező, korszerű zenedráma érdekében.

Koncertszerű előadás olasz nyelven, magyar felirattal.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

A februári koncert után májusban Brahms újabb két magyar tánca, egy kihívást jelentő versenyműve és mélységeket megjáró szimfóniája kerül a Fesztiválzenekar műsorára.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


A magyar XX. század és a bécsi klasszika között osztja meg hangversenyének műsorát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kocsis bérlet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!