Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági
ősbemutató

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 24. szombat, 19:30

Amikor Émile Ajar Előttem az élet című regénye megjelent 1977-ben Magyarországon, egy pillanat alatt kultuszkönyvvé vált, mert a szabadság levegőjét hozta be hozzánk a merész humorú arab utcakölök életének történetével. A tizenegy éves, kis Momo elbeszéli a hajdani örömlány, Rosa mama, a színesbőrű traveszti, Lola asszony és az eltűntnek hitt, börtönviselt arab apa sorsát. 

Bemutató: 2014. május 28.

Momo szerepét 2014. október 21-én, két héttel hirtelen bekövetkezett halála előtt játszotta utoljára Margitai Ági, akinek mindig megújulásra képes tehetsége, szakmai alázata, varázslatos nőiessége és kifogyhatatlan energiái csaknem hatvan éven át szolgálták a közönséget.

Az előadást 2015. szeptemberétől az ő emlékének szentelve újra játsszuk, szerepét Nagy Mari, a Nemzeti Színház művésze veszi át. Juszuf szerepében Rajhona Ádám helyett pedig Jordán Tamást láthatják.

Az előadás hossza: 90 perc szünet nélkül.

Beengedés az előadás előtt 1,5 órával.

Ajánlatunk


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!