Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Pukedli - Hajsza

Pukedli - Hajsza

Yvonne, burgundi hercegnő története és Ravel világhírű Bolero című alkotása inspirálta Blaskó Borbálát, hogy mozgásszínházi rendezésével feltegye a kérdést: a világnak kellene alkalmazkodnia az egyénhez, vagy az egyénnek a világhoz? Manapság mit tartunk értéknek?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 29. szerda, 19:00

Pukedli - Hajsza / Két egyfelvonános táncjáték
A Vörösmarty Színház és az Átrium Film-Színház koprodukciója

PUKEDLI
Witold Gombrowicz: Yvonne, burgundi hercegnő című műve nyomán – performansz

„Funkcionáljunk! Nem akarok egyebet, csak funkcionálni annak rendje és módja szerint.”- vallja Fülöp herceg, aki ide-oda csapongó, szertelen és dekoncentrált életvitelével, izgága, nyughatatlan természetével tüntetőleg lázadni kezd az udvari szokások ellen.

Szándékoltan ellene megy az etikettnek, felrúgja az udvari hagyományok kőbe vésett szabályait. Evangéliumi hevületében feleségül veszi az első útjába tévedő, szerencsétlen jöttmentet, Yvonne-t.

Yvonne devianciája irritálólag hat. A látszólag szánalmas együgyűsége nagyon hamar elviselhetetlenné, kezelhetetlenné, értelmezhetetlenné válik: lénye folyamatos provokációt vált ki, szolid némaságával misztikusan vibráló feszültséget generál a környezetében. Ez arra kényszerít mindenkit, hogy általa felidézzék önnön titkolt ’stiklijeiket’, és szembesüljenek bűnös defektusaikkal.

Yvonne-t öntörvényűsége vezeti. Míg rajta kívül mindenki más valakihez-, valamihez képest cselekszik, Yvonne ’furcsa’ viselkedése csakis szabad akaratának köszönhető.

Adott egy formalista világ pontosan behatárolt rendszerekkel, viselkedési sémákkal, kódolt gondolatokkal, ideákkal. Funkcionál. De nincs benne lényeg!

Adott egy Yvonne nevű lény. Aki szabad. Viszont ebben a világban nem funkcionál! De van benne valami lényegi.

Amikor a terheink súlya alatt összetörünk, egyetlen támaszunk a nevetés marad. A nevetés kiszabadít önmagunkból, s képessé tesz arra, hogy minden fájdalmas változástól függetlenül megőrizzük emberségünket.

HAJSZA
Ravel Bolero című művének újragondolt változata; parafrázis

„Két örökérvényű alkotást választottam, hogy egy újragondolt változatban, egyéni megfogalmazásban mutathassam fel az értékről, mint fogalomról alkotott gondolataimat.

Botticelli Vénusz születése című festménye és Ravel Bolerojának zenei anyaga ihlette mondanivalómat. Ebben,- szándékom szerint- a születés, a beteljesedés és az elmúlás is benne van a maga asszociációkra alkalmas lehetőségeivel, az értékes és értéktelen, a maradandó és a talmi szembeállításával. A "Hajsza" cím az időhiánnyal való viaskodást jelenti, az értékek elherdálását, a felszínes, a felületes napi csillogást és az élvezetek hajszolását. A kor embere az értékek időigényesebb felfedezése helyett egyre meghökkentőbb ingerekre, impulzusokra vágyik.” Blaskó Borbála


Az előadás a Vörösmarty Színház és az Átrium Film-Színház koprodukciója.   
Az első rész a kávézóban látható, a második rész a színházteremben.  
Az előadás időtartama: 100 perc egy szünettel.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

bohózat két felvonásban

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!