Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Prof.Dr. Balázs Csaba endokrinológus: A pajzsmirigy működése élettani és kóros körülmények között

Prof.Dr. Balázs Csaba endokrinológus: A pajzsmirigy működése élettani és kóros körülmények között

A PAJZSMIRIGY NAGY NAPJA

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 14. vasárnap, 10:00

Hogyan gyógyíthatjuk magunkat, hormongyógyszereken innen és túl…

Rendezvényünkkel szeretnénk felhívni a figyelmet a pajzsmirigy rendellenességeire, valamint kezelésének fontosságára. Sajnos, Kispesten is több ezer lakos érintett a betegségben, sokuk még nem is tudja, hogy a fáradság, súlyfelesleg, hajhullás milyen betegséghez köthető. Ezért kiemelten fontos a lakosság tájékoztatása, életminőségének javítása érdekében.

Prof. Dr. Balázs Csaba endokrinológus: A pajzsmirigy működése élettani és kóros körülmények között

A legújabb, nagy európai populációban végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a pajzsmirigy betegségei népbetegségnek számítanak, mivel a teljes lakosságban a csökkent működés (hypothyreosis)  4,4%-ban, a túlműködés (hyperthyreosis) 1,4%-ban fordul elő. A hypothyreosis a lakosság 0,4%-ban feltűnő formában van jelen és viszonylag könnyű diagnosztizálni a betegek panaszai, a klinikai tünetek és a laboratóriumi leletek alapján. A probléma az, hogy a betegség 4,0%-ban enyhe, nehezebben felismerhető formában mutatkozik és ritkán gondolnak csökkent pajzsmirigy működésre. Ennek egyik jellemző példája, amikor az emelkedett koleszterint szintet kezelik és nem gondolnak arra, hogy ennek hátterében  a pajzsmirigy csökkent hormontermelése áll. A USA-ban 16 millió azon egyének száma, akik az emelkedett koleszterin szintjük miatt részesülnek hormonális  kezelésben és normalizálódott koleszterin szintjük. A fokozatosan, látszólag minden ok nélkül kialakult csökkent pajzsmirigyműködést korábban „idiopathiásnak” (ismeretlen eredetűnek) tartották. Kiderült, hogy ezeknek a betegségeknek az oka autoimmun folyamat. Nőkben a betegség lényegesen gyakoribb, mint férfiakban (4-5:1). 

Több évtizedes tapasztalatom alapján a betegek a következő  kéréseket szokták feltenni, amelyekre  igyekszem előadásomban választ adni?

  1. Mi a pajzsmirigy, milyen hormonokat termel? Mi a pajzsmirigy feladata a szervezet működésében? Mi a  golyva (strúma)? Mi a jód szerepe a pajzsmirigy működésében?
  2. Melyek a csökkent és a túlműködés tünetei és következményei?
  3. Mik azok az autoimmun betegségek? Melyek a pajzsmirigy autoimmun betegségei?
  4. Melyek a pajzsmirigy göbös betegségei?
  5. Van-e kapcsolat a pajzsmirigy és a terhesség, ismételt vetélések és a meddőség között? Társul-e a PCO-hoz?
  6. Befolyásolja-e a pajzsmirigy hormonjai a szív működését?
  7. Hatnak-e a pajzsmirigy hormonjai a hajképződésre, oka lehet-e a kopaszságnak?
  8. Van-e kapcsolat az elhízás és a csökkent pajzsmirigy működés között?
  9. Okozhat-e a pajzsmirigybetegség szembetegséget?
  10. Van-e  hatása stressznek a pajzsmirigy betegségeire

-------------------------------------

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!