Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Pokolra kell annak menni -Mentőcsónak Diákcsoportjának osztálytermi színházi előadása
2

Pokolra kell annak menni -Mentőcsónak Diákcsoportjának osztálytermi színházi előadása

Készül a Mentőcsónak diákcsoportjának osztályterem színházi előadása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 22. hétfő, 18:00

A Mentőcsónak diákcsoportja egész évadon át tartó foglalkozássorozaton vesz részt, melynek fókuszában a tehetséggondozás áll, valamint a kérdés: „Mi a tehetség sorsa Magyarországon?” A program eredményeként egy előadást hozunk létre.

A produkciót Czeizel Endre kutatásai ihlették, aki azt vette észre, hogy háromszáz évre visszamenőleg a magyar tehetségek 90%- külföldön kamatoztatta a tehetségét, illetve azt, hogy tragikusan sanyarú sorsuk volt. Ez a helyzet azóta nem nagyon változott. Vajon mi kell ahhoz, hogy ezt a tradíciót felszámoljuk? A Pokolra kell annak menni című produkcióban olyan fontos kérdéseket kívánunk feltenni, mint pl. a tehetség és a társadalom egymásra gyakorolt hatása. Vajon a tehetség képes-e utat törni magának egy olyan közegben, ami nagyon gyakran korlátozza? Milyen falakba kell ütközni ahhoz, hogy végül arra az elhatározásra jussunk: elhagyom Magyarországot? És mi lesz azokkal, akik itt maradnak? 

A kivándorlásról már több előadás is született. Minket most elsősorban az a kérdés érdekel, hogy mit tehet az, aki marad? A Mentőcsónak ifjúsági csoportjával közösen készítünk előadást a problémáról, így a diákok véleménye alakítja a darabot. Ők választják ki azokat a tehetséges magyarokat, akiknek a sorsát megjelenítjük az előadásban. A teljesség igénye nélkül mutatjuk meg magyar géniuszaink életének hányattatott szakaszait, lesznek köztük írók, költők, orvosok, tudósok, akikre büszkék lehetünk, de arra semmiképp, ahogy elbántak velük. A sorsokat a diákokkal közösen dramatizáljuk kiválasztva az életutak egy-egy meghatározó pillanatát, amiket összefűzve a tanulók jelenkori dilemmáival, személyes félelmeikkel, kétségeikkel mutatunk meg.

Az előadás 14 évesnél idősebb diákoknak szól. A projekt célja, hogy az új generációt is megszólaltassuk egy olyan kérdésben, amelynek tétje az ő jövőjük is, és hogy aktív társadalmi jelenlétre bátorítva kimozdítsuk őket a passzivitásból. Az előadásra elsősorban diákcsoportok jelentkezését várjuk, de a felnőtt érdeklődőket is örömmel fogadjuk.

Alkotók
Játsszák: Bíró Gergely, Borbás Gergő, Boznánszky Anna, Nyáry Pál, Stangl Franciska, Szepes Anna, Varga Reni
Asszisztens: Tési Dóra
Csoportvezető: Pass Andrea


 

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!