Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – bábelőadás

Petőfi Sándor: A helység kalapácsa – bábelőadás

A Napsugár Bábszínház előadása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 2. hétfő, 18:00

Az elsősorban humora és iróniája miatt kedvelt A helység kalapácsa című vígeposzt 1844-ben írta meg Petőfi. Akkor nem lett különösebben népszerű a kor elsőszámú és legkedveltebb műfaját, az eposzt gúnyoló alkotás.  Azóta már kötelező tananyag és érettségi tétel is lett.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház „interaktív tárlatvezetése” vagy ha úgy jobban tetszik „rendhagyó irodalomórája” arra vállalkozik, hogy megmutassa kicsiknek és nagyoknak, hogy Petőfi még a mai kor gyermekének is tud mondani valamit.

Az előadást Béres László rendezte, aki nem először dolgozik már a Napsugárban. Mindig különleges, érdekes előadásokat készít, most azonban saját bevallása szerint is érdekes kísérletbe fogott. Petőfi Sándor művét Tasnádi – Sáhy Péter alkalmazta színpadra, a zenei betéteket Cári Tibor készítette. A darab tervezője, Bodnár Enikő, koreográfusa Dávid Péter.

Az előadás az emberméretű bábok – vagy ha úgy tetszik múzeumi kiállítási babák – és a színészi játék kettőse, vagyis színház és bábszínház születik egyszerre. A kerettörténet tovább erősíti a műfaji paródiát.

Az események két szálon futnak. Egyrészről láthatjuk magát a humorban bővelkedő „hőskölteményt”. Ezt öleli körbe, szövi át a darabot eljátszó múzeumi dolgozók viszonyrendszere, konfliktusaik, viszonyaik.

Az előadás kiválóan illeszkedik a mai kornak megfelelő interaktív pedagógiai foglalkozások Y és Z generációt is megszólító stílusába, így a kötelező olvasmány élményszerű feldolgozását adja, nem csak azoknak, akik éppen most foglalkoznak a darabbal az irodalomórákon.

Játsszák:
Gyarmati Éva, Soós Emőke, Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Lovas Gábor
Zenészek:
Pribojszki Ferenc, Schäfer Szilveszter
Rendező: Béres László

6 éves kortól ajánlott!

 

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!