Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Pataki Éva: Nőkből is megárt a sok

Pataki Éva: Nőkből is megárt a sok

Pataki Éva: Nőkből is megárt... - Manna produkció
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 14. hétfő, 19:00

A Nőkből is megárt… előadásban az anya szemszögéből ismerünk meg egy családi történetet, aki egyszer csak arra ébred, hogy a társadalom szemében megöregedett, de belül egyáltalán nem így érzi.
Pataki Éva szavait idézve: “Mert az ember kívülről ugyan öregszik, de van egy belső mag, az “én”, ami szabadon kószál a testtől függetlenül.” A főhős történeteiből megtudhatjuk, hogy legjobb, ha ki merjük mondani, ha valami már elmúlt és nem félünk találkozni új helyzetekkel. A darabban Horváth Lili több szerepben is feltűnik, ő játssza a főszereplő lányán kívül a pszichológusát és a szeretője feleségét is.
 
Tordai Teri és Horváth Lili két alkalommal játszottak eddig együtt színpadon, de anya-lánya kettősben most először láthatjuk őket együtt.
 
Pataki Éva a korábban megjelent Nőből is megárt a nagymama című, több kiadást is megért regényéből Tordai Teri kérésére írt darabot, melyben érzékenységgel és humorral boncolgatja a családi kapcsolatok rejtelmeit.
 
A Nőkből is megárt… kapcsán Cseh Judit elmondta, hogy számára a legnagyobb öröm ebben a munkában az alkotók személye.
„Tordai Terivel és Horváth Lilivel igazi boldogság együtt dolgozni, és hogy ebben Mészáros Márta és Pataki Éva is segít, az külön megtiszteltetés. Számomra a találkozások fontosak ebben a darabban. Először a színpadi művel találkoztam, csak később olvastam a regényt. A szöveg nagyon mai, rólunk szól, hogy most 2017-ben hogyan éljük meg a változásokat a családon belüli szerepkörökben. Szerintem mindenki talál majd olyan pillanatot, amiben magára ismerhet. És elmosolyodhat.”
 
Tordai Teri az Új Színház színésznője, de kalandozott a független színházi területen A Szkalla lányok előadással, melyet Berényi Gábor kifejezetten neki és Béres Ilonának írt Örkény Macskajáték című kisregényéből. A felolvasószínháznak indult egy alkalomra szóló felkérésből indult útjára egy csodálatos előadás, melyet a Manna segítségével a mai napig játszik a két legendás színésznő országszerte. Hováth Lili szabadúszó, ebben az évadban a Játékszín színpadán találkozhatnak vele a nézők. A színésznő több éve foglalkozik tanítással, Földessy Margit népszerű drámastúdiójában, ahol önkifejezésre, kreativitásra tanítja a gyerekeket.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!