Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


ÖRÖK SZERELEM - Szabó Lőrinc Felolvasó Színház
2

ÖRÖK SZERELEM - Szabó Lőrinc Felolvasó Színház

1925 nyarán a 25 éves Szabó Lőrinc és felesége, a 30 éves Mikes Klára kirándulásra indultak barátaikkal Csillebércre. A 15 fős társasággal tartott a Vékes házaspár is. Velük eredetileg Klára barátkozott össze, előző évben ő mutatta be Vékes Ödön kereskedőt és feleségét, a 23 éves Korzáti Erzsébetet a férjének.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 17. csütörtök, 20:30

Lőrincnek első látásra szimpatikus volt a vidám és természetes fiatal nő. Szerette a nőket, évődött, flörtölt vele is, de semmi komoly. A kiránduláson azonban minden megváltozott. A társaság jól érezte magát a tisztáson, fogócskáztak, játszottak, később táncoltak is. Lőrincre áramütésként hatott, ahogy Erzsike a játék során hozzá ért. Udvarolni kezdett a nőnek, aki „nevetve elhárította”, de azért „boldogan fogadta”.

Így kezdődött az állandó bujkálással, lelkiismeret-furdalással, bűntudattal terhelt kapcsolat.25 évig tartott. Erzsike bűnösnek érezte magát barátnőjével szemben, de nem volt ereje szakítani annak férjével. Keveset találkoztak, akkor is csak rejtőzködve, de a levelezést soha nem hagyták abba. A költő furcsa megoldást talált ki a helyzet megoldására. Felesége elé tárta, hogy van egy szeretője, aki Klárával együtt egyfajta hármas házasságban élhetne vele, s így nem kellene senkinek lemondania senkiről. Az asszony hajlandó volt beszélni erről, de csak akkor ha megtudja, ki a harmadik. Megtudta: összeomlott. Lőrinc és Erzsébet ezután a szakítás mellett döntöttek. Három évig nem találkoztak.

A szerelem azonban nem múlt el, elég volt egy találkozás, és minden folytatódott tovább. Megint jöttek a bujkálás, a titkolózás évei. Klára pontosan tudott mindent, háromszor kísérelt meg öngyilkosságot. Erzsike addigra már külön élt férjétől, de továbbra is szenvedett az örökös lelkiismeret-furdalás miatt. 1950 február 12-én nem bírta tovább. Gyógyszert vett be, majd kinyitotta a gázcsapot. Szabó Lőrinc a Huszonhatodik év 120 szonettjével búcsúzott szerelmétől. Mikes Klára kitartott férje mellett annak haláláig. Egyszer, idős korában valaki azt mondta neki, szerelem nem létezik „Akkor én voltam az egyetlen szerelmes az egész világon” - válaszolta. Szabó Lőrincé mellett Korzáti Erzsébet sírjára is hordta a virágot.

Szabő Lőrinc - Nyáry Krisztián
Mikes Klára - Kerekes Viktória (Örkény Színház)
Korzáti Erzsébet - Kurta Niké

Ajánlatunk


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!