Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Népszokások ideje /Lucától vízkeresztig / Matinékoncert / Műhelytitkok

Népszokások ideje /Lucától vízkeresztig / Matinékoncert / Műhelytitkok

Ki ne volna kíváncsi arra, mi történik egy operaelőadás próbáján, hogyan gyakorolnak a népzenei együttesek, milyenek egy hangszeres együttes mindennapjai, hogyan működik, hogyan készül fel egy hangversenyre egy szimfonikus zenekar?
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 17. vasárnap, 11:00

A Műhelykoncertek bepillantást engednek a próbák mindennapjaiba és az elhangzó utasítások, magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatja, illetve nézheti meg a közönség.
Nincs még egy olyan eseményekben gazdag időszaka az évnek, mint a pogány eredetű téli napfordulós ünnepek és a keresztény hagyományok találkozásából, egymásra hatásából kialakult karácsonyi-újévi ünnepkörhöz kapcsolódó népszokásokat felvonultató december és január. A Luca-napi kotyolástól a karácsonyi betlehemezésen, az István-napi regölésen és a szilveszteri hejgetésen át az újévi kántálásig és a vízkereszt napi csillagozásig számtalan népszokás élt a Kárpát-medencében, amelyekben fiúk és lányok, gyerekek és felnőttek vettek részt, bőséget, egészséget, az új esztendőre szerencsét kívánva, ugyanakkor megemlékezve a kereszténység jeles napjairól is, különös tekintettel a karácsony ünnepére. Ezeket a szokásokat elevenítik fel a hagyományőrzők. Műsorukban a szöveges, dramatikus elemek mellett a tánc is fontos szerephez jut.

Korosztály: 10-14 év

Közreműködők:

Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes
Turai Hagyományőrző és Ifjúsági Táncegyüttes (együttesvezető koreográfus: Deffend Irén, Szokolik Szabolcs)
Farkas Zoltán „Batyu”

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!