Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska

Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska

Wolfganag Amadeus Mozart-Lackfi János: Parázsfuvolácska

mese-dal-játék, a Varázsfuvola daljáték gyermekváltozata két felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 13. szombat, 17:00

A varázsfuvola az operairodalom egyik legnagyobb remeke, melynek jelentésrétegei alkalmat adnak arra, hogy a hangsúlyok megválasztásával nagyon különböző színpadi megvalósítások szülessenek.

Ha úgy tetszik, a mesék archetípusa: a fiatalok próbatételek során keresztül egymáséi lehetnek, a jók elnyerik jutalmukat, a gonoszok méltó büntetésüket. Fel lehet építeni az előadást a mű szabadkőműves rétegére, filozofikus mélységeket kibányászva. A csodás elemek hangsúlyozásával látványos és szórakoztató produkció születhet – ősbemutatójakor a cél a kasszasiker volt.

A szerepek értelmezhetők a mesealakoknál sokkal összetettebb, ellentmondásos karakterekként – ebből indult ki az előző évadban nagy sikert aratott produkciónk. A Parázsfuvolácska címével is jelzi: a történet gyerekeknek szóló olvasatát adja. Természetesen a zene Mozart zseniális kompozíciója, mely univerzális, mindenkit hatása alá von.

Közreműködők: a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, valamint a Parázsfuvolácska gyermekkara

Ajánlatunk


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!