Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Medve színpad - Lenni, lenni, lenni

Medve színpad - Lenni, lenni, lenni

Két előadás egymás után!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 11. csütörtök, 19:00

Lenni, lenni, lenni -Ady-rítus három nőre (45 perc)

Szereplők: Bánfi Kata és Egyed Brigitta
Hegedűn közreműködik: Kiss Enikő
Forgatókönyvíró, rendező: Halmy György

„Lenni kell, lenni, lenni” – szívekbe találnak a súlyos kezdő szavak „Élünk, vagy nem?”- hasít a csöndbe a kérdés, amit talán ugyanígy már többször föltettünk magunknak. „Tartsd magad” – ó, ezt tudjuk, már elég régen erről szól az életünk. És mégis: „Szép az Élet, ha sugárzik,/ Szép az Élet, hogyha másik,/ Szép az Élet, ha hibázik/ S szép a Halál, ha sírt ás itt.” – értjük ezt is nagyon. „Hunytán, fogytán van már a tűz./ Orv gallyakat nem tudok szedni:/ Megtanulom: milyen öröm/ Dideregni.”

Az előadás kivételes színészi lehetőség a két főszereplőnek és a hegedűművésznőnek.  A problémáinkkal való szembenézés és a mindennapjaink életérzése megjelenik estünkben, egy ember különböző énjei feleselnek, beszélgetnek egymással. A mindenkiben meglévő fekete és fehér, a bohóc és a gondolkodó, a filozófus és a mindennapok életszemlélete, a vidámság és a kétkedés, mindez az életünk része. A zene az a dimenzió, amely segít megteremteni a harmóniát, ami a nőben is meglévő két pólust kiegyensúlyozza. A női létnek harmóniára törekvése párbeszédekben és zenében.

Út Ady Endréhez - 45 perc

Szereplő: Bánfi Kata
Zenei közreműködő: Kiss Krisztián (furulyák, koboz, szaxofon)
Zeneszerző: Kiss Krisztián
Forgatókönyvíró-rendező: Halmy György

 

Ahogy egy költő föltárulkozik a színésznőnek és olyan titkokat árul el, amelyek az egyéniségét megváltoztatják. A változás egyre nyilvánvalóbb és egyre fontosabb számára. Ez út saját maga felé, és út ahhoz, hogy a költészet és Ady titkai megnyíljanak, mindez színtiszta varázslat. Kitárulkozás, tükör, az utak mind egyfelé vezetnek? A hang és a zene a lélek kapuját kinyitja, irányít, vezet, kormányoz.

Ajánlatunk


Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!