Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/2.

MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/2.

A hangverseny szólistái között a hegedűszólamot korunk talán legnagyobb hegedűművésze, Maxim Vengerov játssza, aki ezúttal karmesterként is bemutatkozik, Ránki Fülöp és Devich Gergely pedig a mai fiatal hangszeres művészek legjobbjai közé tartoznak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 22. szombat, 19:30

MŰSOR
Beethoven: Hármasverseny
Beethoven: VII. szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK
Devich Gergely (gordonka)
Ránki Fülöp (zongora)

HEGEDŰN KÖZREMŰKÖDIK ÉS VEZÉNYEL
Maxim Vengerov

Amióta Vivaldi megalkotta a szólóhangszeres versenymű műfaját, minden zeneszerző lényegében a tőle tanult séma szerint írt hegedű- vagy zongoraversenyt. Beethoven szinte minden versenyművében túllép ezen, a szólóhangszer egyéni hangja, a zenekar szerepének felértékelődése napjainkig ható példát mutat. Egyetlen olyan műve, amellyel a Haydn és Mozart által annyira kedvelt Sinfonia concertante hagyományát követi, a Hármasverseny hegedűre, gordonkára és zongorára. Mindhárom hangszer szólisztikus feladatot kap a műben,emellett azonban az egymáshoz alkalmazkodó kamarazenélés igényét is teljesítik. Különlegesen szép az átmenet a lassú tétel és a vidám, gyors finálé között. A Hetedik szimfónia is előzmény nélküli: az öröm kifejezése addig egyetlen zeneszerzőnek sem sikerült ilyen elementáris erővel. Talányos mű,sokan próbáltak rá magyarázatot találni. Egyesek szerint „a tánc apoteózisa”, mások úgy vélik, az antik görög világ ábrázolása volt Beethoven célja. Bármelyiket is fogadjuk el, nem vonhatjuk ki magunkat a zene elementáris hatása alól. A hangverseny szólistái között a hegedűszólamot korunk talán legnagyobb hegedűművésze, Maxim Vengerov játssza, aki ezúttal karmesterként is bemutatkozik, Ránki Fülöp és Devich Gergely pedig a mai fiatal hangszeres művészek legjobbjai közé tartoznak.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!