Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Márkus Tibor és az Equinox Szeptett: Trap

Márkus Tibor és az Equinox Szeptett: Trap

A modern mainstream jazzt játszó Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külhoni városban koncertezett már pályafutása során. A zenekar repertoárját Márkus Tibor Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, zenekarvezető szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és a befogadhatóság megtartása jellemez.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 14. szerda, 20:00

Márkus Tibor pedagógusként jól ismer minden irányzatot, s különös affinitása van a különböző stíluselemek ötvözéséhez úgy, hogy az így komponált zsáner- vagy karakterdarabok mégis egységes hangzásképet adjanak. A zongorista-zeneszerző korábban négy albumot jelentetett meg saját nevével fémjelzett kvartett-formációjával, további négy szerzői CD-jén pedig a jazz-élet kiválóságaival működött együtt.

Az Equinoxban rendkívül sokoldalú zenészek találtak egymásra. A pályáját egyénileg is sikeresen építő két énekesnő – Kovács Linda és Eszes Viktória – ebben a formációban hangjuk és tehetségük újabb árnyalatait hozzák ki magukból. Az EWI szaxofon-szintetizátoron is játszó Zana Zoltán mellett – akit zenész kollégái a Jazzma szavazásán az év tenorszaxofonosának választottak – 2018-tól az Equinox Szeptett állandó tagja lett Elek István, aki a JazzMa olvasói, szerkesztőségi munkatársai és a zenészek által leadott szavazatok alapján 2017-ben is az év legjobb baritonszaxofonosa lett. A két énekesnővel és a fúvósokkal létrehozott érdekes, intenzív hangzású darabok néhol elektronikus, illetve fúziós irány felé mozdulnak, máskor teret engednek a melodikusabb kompozícióknak, vagy akár a free jazz határait súroló előadásmódnak is. Mindehhez a remekül összeszokott Csuhaj Barna Tibor – Jeszenszky György ritmusszekció biztosítja a szilárd alapokat.

A koncertet a zenekar nemrégiben megjelent Trap című CD-jének zeneanyagából állították össze, de elhangzanak majd a megjelenés után született új kompozíciók is.

„A TRAP című lemezen minden együtt van a zeném legavatottabb megszólaltatásához. Kanizsa Georgina irodalmi értékű szövegeivel felteszi a koronát a dalaimra.
Az előadók az Equinox Szeptett. Kiváló művészek, határozott karakterű egyéniségek, nagyszerű emberek, nagyon jó barátok.” mondta az új lemezről Márkus Tibor.

Közreműködik:

Kovács Linda - ének, ütőhangszerek, szintetizátor
Eszes Viktória - ének, ütőhangszerek
Márkus Tibor - zongora, szintetizátor
Elek István - szoprán- és altszaxofon
Zana Zoltán - tenorszaxofon, EWI szaxofon szintetizátor
Csuhaj Barna Tibor - nagybőgő
Jeszenszky György - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!