Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene: MÁV Szimfonikus Zenekar

Maraton 2018 - Bernstein és az amerikai zene: MÁV Szimfonikus Zenekar

MÁV Szimfonikus Zenekar • Vezényel: Csaba Péter

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 4. vasárnap, 10:30

Bernstein: Slava! – nyitány
Grofé: Grand Canyon-szvit Egy újabb nap, amit egyetlen zeneszerző-óriás műveivel tölthetünk el. Piros betűs ünnep, melynek koncertjeit a magyar zenei élet legnagyobbjai adjék. Szimfonikus zenekarok, ikonikus szólisták, kamaraegyüttesek, akik mind egy nyelvet, Leonard Bernstein nyelvét beszélik. Ismét maraton a Müpával és a BFZ-vel!

„Egy nap sem telhet el anélkül, hogy ne hallgatnék, játszanék vagy tanulnék zenét, vagy legalább ne gondolkodnék róla” – mondta az amerikai zeneszerző-karmester Leonard Bernstein, akinek végtelenül gazdag és népszerű örökségét egy teljes napon át élvezhetjük. A Fesztiválzenekar és a Müpa közös, immár tizenegyedik maratonja Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky, a Mendelssohn–Schubert duó és Brahms után ezúttal Leonard Bernsteint ünnepli.

Ő Fischer Iván egyik legfontosabb tanítómestere is. „Sokoldalú volt: zeneszerző, karmester, népnevelő, humanista, igazi mély gondolkodó. Tőle tanultam, hogy a zene nem szakbarbárok versenyarénája. Sosem felejtem el ezt a mondatát: Nagyon szeretem a zenét, de az embereket még jobban szeretem.” 

Eklektikus kompozícióiban keveredik a jazz, a zsidó dallamok és a színházi zene, de bármit is írt, elsődleges célja a kommunikáció volt. Nem véletlen, hogy a minden művénél népszerűbb West Side Story arra is képes volt, hogy áthidalja a klasszikus és a popzene közötti szakadékot. Bernstein fájlalta, hogy kevés ideje maradt a komponálásra, de így is sok műfajban alkotott a szimfonikus daraboktól a balettzenén, operán, kamaraműveken és színházi zenén át a kórusművekig és a szólódarabokig. 

Ahogy testvére, Burton Bernstein fogalmazott, „Lenny” történelmet írt: ő volt az első amerikai, akit komolyan vettek a koncerttermekben. Kora ikonikus hangjává vált.

Ajánlatunk


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


A "Paris! The Show" egy magával ragadó történetet mesél el a közönségnek, amely Párizs varázslatos városában játszódik.Ez a látványos produkció,…

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!