Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


MAPS workshop 4

MAPS workshop 4

MAPS 2017 Workshop 4: Glenn WHARTON: Médiamegőrzés dokumentálása: új irányzatok és közösségi hozzáférés

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 24. péntek, 18:30

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a workshopra kizárólag érvényes konferencia jeggyel lehet jelentkezni.

 

A médiarestaurátorok a kutatásaikból és a beavatkozásaikból széleskörű dokumentációt alkotnak. A hagyományos képekhez, kezelési jelentésekhez és elemző adatokhoz audiovizuális felvételeket, művészekhez intézett kérdéssorokat, a művészekkel készített interjúk felvételeit, installálási útmutatókat, ismétlési szakvéleményeket, és a művészekkel való közös munkájukról reflektált beszámolókat is készítenek. Ez a dokumentáció többszörös formátumban létezik, mint például szöveges dokumentumok, képek, zenei és videófájlok, illetve kutatási adatok képi megjelenítései. A múzeumok hagyományos gyűjteményeinek irányítási rendszerei fejlődés alatt állnak, hogy be tudják fogadni ezeket a széleskörű dokumentációkat. Új szoftverlehetőségek, mint például a wikik más, kevésbé hierarchikus rendszert nyújtanak az információ kezeléséhez. Az olyan új technológiák, mint az összekapcsolt adatok, segítik az intézmények közti gyűjteményi információmegosztást.

Az előadás a szerző médiarestaurátori munkája során keletkezett dokumentációt beszéli el. Bemutatja a dokumentációs hozzáférés és az irányítás új irányzatait. Metaadat követelmények, többféle fájlformátumhoz való hozzáférés, rendszernavigálás, érintkező felület tervezése – mind elősegítik a keresési funkciókat az információs rendszerekben és azok között. A közösségi médián keresztül crowdsourcing segítségével előállított dokumentáció lehetőséget biztosít arra, hogy az intézményi dokumentációt szakmai és szakmán kívüli résztvevőktől származó képekkel és egyéb információkkal gazdagítsuk. Az előadás bemutatja, mi a múzeum felelőssége és milyen új technológiák állnak rendelkezésre a gyűjteményi információk a szakmabeliekkel, a kutatókkal és a nagyközönséggel való megosztása terén. Az előadás a szerző wikialapú kutatásával zárul, amelynek célja, hogy segítse a művészek jövőbeli kiállításaira vonatkozó információ előállítását, illetve munkájuk megőrzését.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!