Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Magyar Állami Népi Együttes: Kodály népzenéje / a MÁNE zenekarának koncertje

Magyar Állami Népi Együttes: Kodály népzenéje / a MÁNE zenekarának koncertje

A koncerten Kodály Zoltán olyan műveinek forrásai hallhatóak, melyek sok ember fülében ismerősen csenghetnek: a Székely fonó táncos pillanataitól a Kállai kettősön át eljutva egészen a Galántai táncokig, s e földrajzilag egymástól távol eső vidékek zenéit népdalaink kapcsolják egybe, a kodályi életmű emlékezeteként.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 10. szombat, 15:00

„Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának.” (Kodály Zoltán)

 

A koncert Kodály szellemiségéből inspirált zenei barangolás téren és időn át, amely magában hordozza múltunk hagyatékát és jövőnk megmaradásának zálogát, megszólaltatva a Kárpát-medence különböző tájegységeinek zenéit, azok virtuóz hangszerjátékát, a néha szívet szorító, máskor felemelő, örömteli népdalait.

 

A paraszti kultúra olyan kikristályosodott gyöngyszemei ezek, melyek a legnagyobb zeneszerzőinket is a népzene felé fordítva nyitottak új világot az utódoknak. A Magyar Állami Népi Együttes zenészei hittel folytatják nagy elődeik hagyományát, fontosnak tartva, hogy hiteles tolmácsolói legyenek gyűjtői, kutatói és zeneszerzői munkásságuknak.

 

 

Zenei szerkesztő:                 Pál István Szalonna

Előadja:                               a Magyar Állami Népi Együttes zenekara

 

Szólót énekel:                      Pál Eszter m.v.

 

Művészeti vezető:                 Pál István Szalonna

 

Együttesvezető:                    Mihályi Gábor 

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!