Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Louise Lecavalier (CAN): Battleground 200% tánc

Louise Lecavalier (CAN): Battleground 200% tánc

Lecavalier a Battlegrounddal megint új területekre merészkedik. A fantasztikus szóló- és duett egyveleget Italo Calvino A nem létező lovag című elbeszélése inspirálta. A színpad egyszerre küzdő- és játéktér, ahol folynak a csaták, jelentékenyek és felejthetők, ahol hősök és antihősök mérik össze erejüket, álmaikat és kiábrándultságaikat az őrült és meghatározhatatlan tánc-kavalkádban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 7. szombat, 20:00

A montreali születésű Louise Lecavalier 18 éves korában, klasszikus- és kortárs tánctanulmányai után találkozott Édouard Lockkal, akivel 18 évig tartott együttműködésük. A szőke táncosnőt fizikai ereje, mesteri előadásmódja és technikája tette a La La La Human Steps meghatározó alakjává, Lock múzsájává. 1985-ben első kanadaiként elnyerte legendás a Bessie-díjat. 1999-ben vált meg az azóta megszűnt, legendás társulattól és indult el saját koreográfusi útján.
 
„Évek múlnak, ám Louise Lecavalier nem szűnő intenzitással élvezi a táncot, a közönség pedig nem szűnő lelkesedéssel és izgalommal nézi őt közben.  […] Kétség nem férhet hozzá, hogy Lecavalier tánc iránti szenvedélye állandó, erőteljes, nagyszerű előadásai pedig korszakos jelentőségűek. Finom nemesség és végtelen alázatosság jellemzi őt. Olyan művész, aki teljes mértékben a munkájának szenteli magát. Az egyik vele készült interjúban arról beszél, hogy az idő csak elmélyíti azt a szenvedélyt, ami a tánchoz fűzi őt. Én ebben, ezért élek. Nekem a tánc az élet, a levegő. – mondja.” (Philip Szporer) Nem túl meglepő módon a szenvedély szó, illetve a lenyűgöző jelző szinte minden méltatásban elhangzik a most 58 esztendős táncosnő kapcsán.
Koncepció és koreográfia: Louise Lecavalier
Előadó: Louise Lecavalier, Robert Abubo
Rendezőasszisztens és próbavezető: France Bruyère
Fényterv: Alain Lortie
Eredeti- és élőzene: Antoine Berthiaume
További zene: Steve Roach
Jelmez: Yso
 
Korprodukciós partnerek: Fou Glorieux; tanzhaus nrw, Düsseldorf; HELLERAU - European Center for the Arts Dresden; le CENTQUATRE, Paris; Festival TransAmériques Montréal; Usine C, Montréal.
 
Louise Lecavalier a párizsi CENTQUATRE nemzetközi rezidens művésze.

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!