Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Liszttől Bartókig • 4.3 - Az impresszionizmus / BTF 2018

Liszttől Bartókig • 4.3 - Az impresszionizmus / BTF 2018

Liszt komoly hatással volt a francia modernekre, különösen Debussyre és Ravelre. Néhány kompozíció – mint például Liszt költői látomása a Villa d’Este szökőkútjairól és Ravel Szökőkútja – mintha ugyanabból a „műhelyből” került volna ki.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 7. szombat, 17:00

Debussy egy alkalommal így fogalmazott: „Liszt műveinek tagadhatatlan szépsége, azt hiszem, abban rejlik, hogy a zene iránti szeretet felülírt nála minden egyéb érzelmet.”Liszt nemcsak közvetlenül, hanem a francia zene közvetítése révén is hatott a magyar modernitás két legnagyobb alakjára, Kodályra és Bartókra. A hatások e különös hálózatát a koncerten megszólaló művek segítségével térképezhetjük fel.Bartók zenéje a Négy zenekari darabban került a legközelebb az impresszionizmus francia mestereihez. A mű negyedik tétele a híres gyászinduló; ezzel, valamint Liszt Funérailles-ával a koncert arra a Kocsis Zoltánra emlékezik, aki rendkívül sokat tett mind Bartók, mind pedig Liszt művészetéért.

Liszt: A Villa d’Este szökőkútjai
Balog József (zongora)
Ravel: Jeux d’eau
Hámos Júlia (zongora)
Debussy: g-moll vonósnégyes, op. 10
Classicus Quartet: Rácz József, Baksai Réka (hegedű), Tornyai Péter (brácsa), Zétényi Tamás (cselló)
Kodály: Meditáció Debussy egy motívuma fölött
Lajkó István (zongora)
SZÜNET
Liszt: Költői és vallásos harmóniák – 7. Temetés
Balog József (zongora)
Bartók: Négy zenekari darab, BB 64 (Sándor László átirata)
Baksai Réka, Osztrosits Éva (hegedű), Ludmány Dénes (brácsa), Déri György (cselló), Rumy Balázs (klarinét), Lajkó István (zongora)

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!