Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Led Bib (UK)

Led Bib (UK)

„Ritka dolog, hogy két szaxofon, billentyűk, bőgő és dob ennyire veszélyes, ugyanakkor ennyire ellenállhatatlan legyen” The Guardian
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 24. péntek, 21:00

„Az Egyesült Királyság egyik legmerészebb csapata” Jazzwise
„Mintha elábrándozva átkelvén az úttesten egy busz hajtana rajtad keresztül – de kellemes módon” Evening Standard

A dobos és zeneszerző Mark Holub 2003-ban alapította meg a Led Bib formációt, a Middlesex Egyetemet vele együtt végző barátaival, egyfajta master projektként. Első koncertjükre 10 néző előtt került sor 2004. február 24-én a Klinker Clubban, egy észak-londoni pub hátsó helyiségében. Öt évvel később a TV-ben milliók hallgatták őket fő műsoridőben, amikor albumukat az év Mercury díjára nevezték.

Mindehhez az kellett, hogy a kvintett az elejétől kezdve teljes gázra kapcsoljon. Első albumuk 2005 májusában komoly szakmai sikert aratott s még ugyanabban az évben elnyerte a Whittingham Jazz Díjat, 2007-es második lemezük, a Sizewell Tea pedig már az ikonikus londoni Babel Records gondozásában jelent meg, zenei palettájukat és kedvelőik táborát egyaránt szélesítve. Népszerűségük igazán azonban akkor nőtt meg ugrásszerűen, amikor egy új jazz irányzat frontembereiként a hangsúlyt az improvizációkról a rockos elemek irányába mozdították el, így a zenéjükben fellelhető referenciák spektruma Beefhearttól Zornig, a Pink Floydtól Miles Davisig szélesedett, ekkortól koncertjeiket már egyaránt látogatták a drum ’n’ bass, a jazz, s a népzene rajongói, vagy épp a death metalisták.

2008-ban egy limitált kiadású élő anyaguk jelent meg, majd a rákövetkező évben negyedik albumuk, a Sensible Shoes volt az, amely a Barclaycard Mercury Díj 2009-es Év Albumai közé került. 2011-ben a Bring Your Own, majd 2014-ben a csapat 10 éves fennállását ünneplő The People in Your Neighborhood és a limitált kiadású, kizárólag bakeliten megjelent The Good Egg című koncertlemez aratott osztatlan sikert. 2017-ben a kultikus Rare Noise Records kiadásában jelent meg régen várt hatodik stúdióalbumuk, az Umbrella Weather, melyet komoly egyesült-királyságbeli és európai turnéval támogattak meg. Ez utóbbi egyik állomásaként érkeznek Budapestre, az Opus Jazz Clubba.

Közreműködik:

Chris Williams - altszaxofon
Pete Grogan - altszaxofon
Toby McLaren - billentűs hangszerek
Liran Donin - basszugitár
Mark Holub - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!