Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Konyha - HEY, JUNE!

Konyha - HEY, JUNE!

Egy igazi konyha élettér - a főzésen innen és túl. A háromfős Konyha zenekar dalai is személyes térként működnek, s észrevétlenül nyitják ki ajtajukat a megfelelő pillanatban, hogy a hallgató beléjük költözhessen, szeressen, sírjon vigadjon, elveszítse és megtalálja önmagát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 19. kedd, 20:00

Szepesi Mátyás dalszövegíró-frontember (emellett a Magashegyi gitárosa) a konyhai „beszélgetésekhez” a férfiszív kamráiból hozza a bort, míg társai, Badics Márk dobos (lásd még: Kéknyúl) és Haller Dániel basszusgitáros (és a zenekar legújabb dalainak hangmérnöke) gátlások nélkül, de biztos kézzel válogatják a legkülönbözőbb alapanyagokat a zenéhez: garage rockot, countryt, funkot és egy leheletnyi bluest. A trió 2016-ban elnyerte „Az év zenekara” címet a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának budapesti döntőjén. 2017-ben bekerültek a Volt Fesztivál és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad elődöntőjébe.
Az eddig háromlemezes zenekar kapcsán a kritika első helyen mindig az erős szövegeket emeli ki: bár Szepesi Mátyást eleinte „a szakítós számok specialistájaként” könyvelték el, a témák köre ennél jóval gazdagabb: meddig mehetünk el az áhított belső béke megtalálásáért, feladjuk-e álmainkat az élhetőbb mindennapokért cserében (Mosoly utca), hogyan fogadjuk el a veszteségeket (Idő van elég, El kell menni), illetve az örök kérdés, hogy mi a szerelem - „Város, ahol sosem jártál, mégis tudod az utat”. 2016-ban megjelent harmadik, Különbéke című lemezük megjelenése óta koncertjeiken háromfős fúvóskarral (Ávéd János - szaxofon, Barbinek Gábor - harsona, Subicz Gábor - trombita) kiegészülve örömzenélnek - így érkeznek a Müpába is, s a különleges alkalomra néhány további zenészbarát csatlakozik hozzájuk. Nagy buli várható a Konyhában!

Ajánlatunk


A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!