Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Kobayashi bérlet 6. - Kaneko Miyuji, Kobayashi Ken-Ichiro

Kobayashi bérlet 6. - Kaneko Miyuji, Kobayashi Ken-Ichiro

A magyar közönség egyik ünnepelt muzsikusa áll a karmesteri pulpitusra: Kobayashi Ken-Ichiro, a Ferencsik János utáni évek zeneigazgatója, a zenekar örökös tiszteletbeli elnök-karnagya vezényli a róla elnevezett bérlet utolsó hangversenyét.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 6. vasárnap, 19:30

A japán dirigens Beethoven-tolmácsolásai ma is élénken élnek azok emlékezetében, akik részesei lehettek az általa vezényelt hangversenyeknek; a hazájában és Európában egyaránt rendkívül foglalkoztatott művész ezúttal két esz-dúr hangnemű művet vezényel. Beethoven utolsó zongoraversenye „reklám céllal” kapta a „császári” jelzőt az egyik leleményes kottakiadótól, utalva a kompozíció nemességére és arra a zenei nagyságra, amely áthatja minden egyes ütemét. A szólista kivételes képességű tehetség, 1989-ben született, édesapja japán, édesanyja magyar származású, hatéves korában Magyarországra költözött, ahol öt év alatt hét országos versenyen 16 díjat nyert, Master of Musical Arts diplomáját 2014-ben szerezte meg a Tokyo College of Music-on; Kaneku Miyuji azt vallja, játékára Kocsis Zoltán hatott döntően. A zongoraverseny párdarabjaként elhangzó, szintén nagyszabású és a műfaj történetében forradalmi újításokat hozó kompozíció a híres történet szerint Napóleon tiszteletére íródott, de amikor a konzul saját kezűleg koronázta császárrá magát, Beethoven dühében megsemmisítette az ajánlást a címlapon.

Kobayashi Ken-Ichiro karmester

Beethoven: V. Zongoraverseny Esz-dúr “Emperor”, op. 73
Beethoven: III. szimfónia Esz-dúr “Eroica”, op. 55

Miyuji Kaneko zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!