Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


III. Vallai Fesztivál // Anyajegy

III. Vallai Fesztivál // Anyajegy

Előadás születésről és halálról, anyákról és gyerekekről, férfiakról és nőkről. Az élet legapróbb és
legfontosabb kérdéseiről.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 26. vasárnap, 19:00

„Döbbentem tapasztalom, hogy hiába vagyok a közepén az életemnek, hiába vagyok én a Mama,
mégsem vagyok az a nagy és mindenható lény, akinek annak idején az éppen ennyi idős szüleimet láttam. Felnőtt vagyok, de nem vagyok eléggé erős.”

Előadás születésről és halálról, anyákról és gyerekekről, férfiakról és nőkről. Az élet legapróbb éslegfontosabb kérdéseiről.

Szöveg: Szabó T. Anna
Báb: Emőd Kriszta

Művészeti munkatárs: Ellinger Edina, Gimesi Dóra
Rendezte és játssza: Markó-Valentyik Anna

Az előadás hossza 60 perc.

 

A FESZTIVÁLRÓL:

Idén III. alkalommal rendezi meg az RS9 Színház a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti alapítvánnyal közösen a Vallai Péter kortárs előadóművészeti fesztivált, melyre kortárs irodalmi szövegek adoptációjára épülő előadások jelentkezését várták a szervezők. A szép számú pályázatból az előzsűri 11 produkciót válogatott be a fesztivál versenyműsorába. Az előadások november 24. és 26. között láthatók a Rumbach Sebestyén utcában található RS9 Színház termeiben.
Ahogy az előző években, idén is szakmai zsűri ítéli oda a 300.000 Ft-al járó Vallai Péter díjat, a 200.000 Ft-al járó II., illetve a 100.000 jutalommal járó III. díjakat. A fesztiválon idén is lesz közönségszavazás, a fesztivál látogatói szavazhatnak az előzetesen vagy a helyszínen megvásárolt jegyükkel az általuk legjobbnak tartott produkcióra. A közönségdíj értéke 50.000 Ft.

A zsűri tagjai:
Kőváry Katalin (rendező)
Turbuly Lilla (kritikus)
Horváth János Antal (költő, dramaturg, drámaíró)

A fesztiválelőadások egységesen 2000 Ft-ért látogathatók, minden előadásra maximum 50 fő válthat jegyet.

 

 

Ajánlatunk


A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!