Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Hollóasszony - bemutató

Hollóasszony - bemutató

Dráma 1 felvonásban

Interaktív felolvasószínház 6 tételben, Ugron Zsolna hasonló című könyve alapján
Játszódik a XV. században és napjainkban
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 30. kedd, 19:00

„Avagy a hollónak ki ad táplálékot, amikor fiai Istenhez kiáltanak, és fölágaskodnak, mert nincs, mit egyenek?”                          Jób 38,41

 

 Ez a történet, bár ismert történelmi eseményekről is mesél, az írói képzelet szüleménye. Időnként elkanyarodik a vélt valóságtól.

Egy népi hiedelem szerint, ha egy holló fehér fiókákat költ, azokat magára hagyja, nem táplálja. Csak nagypénteken tér vissza hozzájuk: megmosdatja és etetni kezdi azt, amelyiknek addigra fekete már a tollazata. A mondának tudományos alapja szinte semmi. Az ellenben igaz, hogy a fiatal madarak csapatokban repülnek és élnek egészen a párválasztásig. Azután a hím és a tojó életük végéig együtt védik közös területüket.

A történészek bizonyosak abban, hogy Szilágyi Erzsébet 1410-ben vagy azután született. Szülei ennek az évnek a telén házasodtak. Halálának idejére is csak következtetni lehet. Ami a kettő között történt vele, arról sem tudunk sokat. Kortársai elvétve említik írásaikban, halvány, elnagyolt képet rajzolva róla.

Szilágyi Erzsébet az 1428-as évben találkozott Hunyadi Jánossal. A férfival, akiről úgy tudjuk, beleírta Erzsébet nevét a magyar történelembe. 

Játsszák: Hámori Gabriella, Tenki Réka, Lukáts Andor, Trill Zsolt és az író/narrátor szerepében maga az író: Ugron Zsolna

Rendező: Seres Tamás

 

Várkert Bazár saját produkciója

Bemutató: 2017. május 30.

 Az előadás aKárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. és a Várkert Bazár támogatásával jött létre.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!