Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


gyerekMoM | Kiugrott a gombóc... | Veronkai zenekar | extra 1.

gyerekMoM | Kiugrott a gombóc... | Veronkai zenekar | extra 1.

A nagy sikerű első album után, a Móra Music gondozásában jelenik meg a második, a Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 21. vasárnap, 10:30

A Gőgös Gúnár Gedeon című kötetet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a művet. A kötet majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.

 

A Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája volt. A könyv Veronika számára valóságos, kézzel fogható családi kincs, amelynek segítségével kezdte el összefűzni a betűket, és tanult meg olvasni. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, amely 2016-ban valósult meg a Libabál című albummal. Ezen a lemezen hallhatóak A Gőgös Gúnár Gedeon versei és meséi közül olyan kedvelt és ismert művek, mint a Süt a mama, a Gyuri kakas és a gyík, és a Libabál.

 

A nagy sikerű első album után, a Móra Music gondozásában jelenik meg a második, a Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A közreműködők között szerepel vendégművészként Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

 

A generációkon átívelő értékmegőrzés jegyében Tarján Veronika, a Veronaki zenekar énekesnője és frontembere énekli el nagymamája, Varga Katalin költeményeit. Az énekesnő férje, Mogyoró Kornél és barátjuk Fejér Simon által komponált dalok különleges zenei utazásra hívnak bennünket.

 

A Móra Kiadónak és a Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő nem kevés humorral fűszerezett költeményeit muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódásának üzenete: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa!

 

A koncert után kézműves foglalkozás. A kézműves foglalkozáson való részvétel díjtalan.

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!