Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Gyémánt Bálint: True Listener – BMC lemezbemutató koncert

Gyémánt Bálint: True Listener – BMC lemezbemutató koncert

Gyémánt Bálint - gitár
Fonay Tibor - nagybőgő
Csízi László - dob
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 29. péntek, 21:00

Gyémánt Bálint – hosszú felkészülési időszak után – 2015-ben ismét saját triót alapított, ezúttal két kiugróan tehetséges fiatal művésszel, Csízi László dobossal és Fonay Tibor nagybőgőssel. 2017 januárjában a BMC stúdiójában a trió rögzítette első albumának anyagát, mely a fiatal gitáros zeneszerzői és zenekarvezetői bemutatkozása, s True Listener címmel szeptember 8-án jelenik meg világszerte. Az albumon hallható kompozíciók kifejezetten a Gyémánt Bálint Trio számára készültek, s túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a gitáros-zeneszerző együttesének megalkotásához a legjobb társakra lelt Fonay Tibor és Csízi László személyében. Mindhárman annak az új zenészgenerációnak a tagjai, amely talán minden eddiginél szélesebb kitekintéssel értelmezi újra a jazz hagyományait kortárs improvizatív zenéjében, miközben a populáris zene eszköztárát is birtokolja.

A Gyémánt Bálint Trio megalakítása egy régóta érlelődő művészi igény minden korábbinál teljesebb kibontakozását jelenti, szerzőként és előadóként egyaránt. A bemutatkozó album dalai olyan alkotói mikrokozmoszba engednek betekintést, amely tág teret hagy a hangszerek közti párbeszédnek. „A trió az én játszóterem, ráadásul olyan fantasztikus zenészegyéniségek a partnereim, akik képesek a zenei elképzeléseim tökéletes megvalósítására, miközben óriási inspirációt is jelentenek.” A szárnyalóan impresszionista kompozíciókat neoromantikus balladák ellenpontozzák, köztük az Indigo és a címadó True Listener, már-már Szabó Gábort idéző dallamossággal.

„Gyémánt érdemleges témák szerzőjeként és sokoldalú hangszeresként is leteszi a saját névjegyét. Birtokában van a jazz-hagyománynak, keresi az újszerű megoldásokat, de nem törekszik a határok feszegetésére. Romantikus alapállásába időnként olyan megoldások visznek érdesebb hangokat, mint a White lies rockos, torzított gitáreffektjei. Tonális, kötött formavilága az előadásmód intenzitása révén telik meg feszültséggel. A hasonlóan romantikus beállítottságú Maestro lendületes szólói magasabb régiókba emelik a zenét, amelynek dinamikáját Fonay és Csízi színes, energikus játéka teremti meg.” írja a lemezről Turi Gábor a Gramofon hasábjain.

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Tel: (+36 1) 216 7894

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!