Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


FRÖCCS - Anyának lenni

FRÖCCS - Anyának lenni

Interaktív lélekbúvárkodás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 12. péntek, 19:00

Eric Berne Emberi játszmák című pszichológiai „bestsellere” 1964-ben jelent meg először. A pszichiáter-zseni elmélete szerint életünket és tetteinket tudattalan játszmák és belső programok irányítják, melyeket csak az önismeret képes átírni. Berne műveit, pszichológiai elméletét és az annak nyomán születő iskolákat mára világszerte ismerik és követik nem csak a szakemberek, hanem a pszichológia iránt érdeklődő laikusok is. F. Várkonyi Zsuzsa, a Fröccs impróelőadások állandó pszichológusa az emberi játszmáknak és Berne munkásságának évtizedek óta elismert szakértője. A Momentán a 2016/17-es évadban az ő segítségével néz egy-egy jól ismert játszmánk mélyére.

Május 12-ei előadásunk témája: Anyának lenni

Mindegy, hogy hat hónapos vagy, vagy hatvan éves, az anyukádnak mindig a gyereke leszel. Titkos hatodik érzék, amivel megérzi, ha nem vagy jól. Titkos empátia, amivel megsejti, mikor kell feltűnnie, ha már nem bírod. Valaki, aki úgy fogad el, ahogy vagy. Aki veled éli át minden örömödet és minden bánatodat. Aki megvéd, megért, megetet, megszeretget. Aki mindig veled lesz.

Anyaszerepek, anya-gyerek kapcsolatok a különböző életkorokban – avagy hogyan változunk, hogyan viseljük jól a változásokat. Általában szeretünk a problémákról, a zűrös ügyekről, a nehéz esetekről Fröccsöt játszani. Ezúttal kivételt teszünk. Ez az anyák napi est az anyákról szól és az anyáknak szól, humorral, szeretettel.

Pszichológus: F. Várkonyi Zsuzsa

A Fröccs című előadásban a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet több különböző lehetséges kimenetét. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik. Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

Egyedi recept a la Momentán: 1 deci pszichológia, 2 deci játék.
Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!