Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Frankl Péter és a Kelemen Kvartett

Frankl Péter és a Kelemen Kvartett

Otthon a Zeneakadémián
Frankl Péter és a Kelemen Kvartett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 13. szerda, 19:30

Dohnányi: 1. (c-moll) zongoraötös, op. 1
Dohnányi: esz-moll zongoraötös, op. 26
Dohnányi: C-dúr szextett, op. 37
Frankl Péter (zongora)Ács Ákos (klarinét), Szőke Zoltán (kürt)Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Kokas Katalin (hegedű), Homoki Gábor (brácsa), Fenyő László (cselló)

Több generáció nemzetközi hírű tagjai tisztelegnek a 20. századi magyar zene egyik meghatározó személyisége, a karmester, zeneszerző és zongoraművész Dohnányi Ernő emléke előtt, születésének száznegyvenedik évfordulóján. A Londonban élő Frankl Péter, világhírű muzsikusaink egyike a Zeneakadémián végzett zongoraművész-családfán Dohnányi-unokának mondható, és nemcsak a pódiumon, hanem a patinás Yale Egyetem katedráján is öregbíti a magyar zongorista iskola hírnevét. A Kelemen Kvartett nem sokkal 2010-es megalakulása után a vonósnégyes-játék élvonalába került, ma már egyik vezető együttese a magyar zenei életnek, s a 2017–18-as évadban a Zeneakadémia rezidens együttesének címét viseli. A kamarazene és a Dohnányi-muzsika ünnepének egyaránt nevezhető műsort az az emblematikus kompozíció nyitja, amelyről állítólag maga Brahms mondta: „magam sem tudtam volna jobban megírni”, de a másik zongoraötös, az 1914-ben keletkezett esz-moll szintén olyan remekmű, amelyben előadónak és nézőtéren helyet foglaló laikusnak egyaránt öröme telik. Az 1935-ös keltezésű szextett hangszer-összeállítása rendhagyó: a vonóstrióhoz és a zongorához két fúvós hangszer csatlakozik; a klarinét- és kürtszólamot a Budapesti Fesztiválzenekar két kiváló szólamvezető művésze, Ács Ákos és Szőke Zoltán játssza.

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!