Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


„Fénytörések” – Vinczeffy László kiállítása

„Fénytörések” – Vinczeffy László kiállítása

Vinczeffy László kiállítása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Vinczeffy László (1946) Sepsiszentgyörgyön élő festő- és szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Korai munkásságára, talán a zágoni rajztanításból, a művészet közvetlenebb átadásából fakadóan, a valóságot átíró elbeszélésmód, a szürrealisztikus megközelítés a jellemző. Restaurátorként is alaposan ismeri a különféle anyagok viselkedését, a régi mesterek technikáit, amelyet kísérletező alkatából következően jól tud hasznosítani tudatosan kifejlesztett, szinte tapintható felületein, formai-plasztikai stílusában. Ezek a festmények, grafikák hol spirituális jelképeket, hol pedig meseszerű játékosságot közvetítenek. A művészt azonban nem elégítette ki a kétdimenziós táblakép kötöttsége, ezért szobrászati objektumokat, nyers, alig megmunkált rönköket, lesimított, organikus térplasztikákat és a képekkel leginkább rokonítható, azokkal feleselő, színes, dekoratív alakzatokat hoz létre. Nagyobb méretű változataik egy állandó kiállítás keretében láthatóak szülőfalujában, Atyhában, ahol a 2014-ben megnyitott Kakasülő Galériában nyaranta meghívott magyarországi és erdélyi képzőművészek állítanak ki. 

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!