Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Erwin Wurm

Erwin Wurm

„A megtévesztés kreatív indulatokat hív elő.”
Vajon mitől válik egy tárgy, különösen egy használati tárgy szoborrá? Miként lesz egy hatalmas kartondobozból felöltő, és mi a szerepe a szoborrá válás folyamatában magának a nézőnek? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ Erwin Wurm, a világhírű osztrák képzőművész, aki majd negyedszázada feszegeti a szobrászat műfaji kereteit.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:00

Egyperces szobrainak (One Minute Sculptures) alapját a leghétköznapibb tárgyaink jelentik: kissé átalakított ruhadarabok, bútorok, lakberendezési kiegészítők vagy éppen közlekedési eszközök, amelyeket rajzos „használati útmutatókkal” mutat be. Ezek amolyan sorvezetőként sarkallják cselekvésre a nézőt, aki részvételi aktusával egyszerre válik alkotóvá és szereplővé, s ha csupán egy percre is, de maga is műalkotássá.

Művei nem csak hogy nem követik a műfajjal szemben támasztott hagyományos elvárásokat, de alkotójuk arra tesz kísérletet, hogy alapjaiban fogalmazza újra a szobrászatról való gondolkodást. Erwin Wurm műveivel arra keresi a választ, hogy mi történik a hétköznapi tárgyakkal, ha azokat megfosztja funkciójuktól s némiképp átalakítva úgy tárja a nagyközönség elé, hogy a nézőt egy valódi művészeti performance részesévé teszi, kiemelve passzív „művészetfogyasztó” pozíciójából.

A nagyszabású kiállításon – az éppen tíz éve folyamatosan bővülő sorozat darabjai mellett – olyan használati tárgyak és ruhák is láthatóak lesznek, amelyek az apróbb, ám annál jellegzetesebb művészi beavatkozásokat követően a fogyasztói társadalom olykor abszurd, olykor ironikus kritikáját is adják.
Erwin Wurm igazi sztár, aki műveivel meghódítja a közönséget. Alkotásai legutóbb az 57. Velencei Biennále osztrák pavilonjában szerepeltek.

A kiállítás illeszkedik a Ludwig Múzeum azon törekvéséhez, hogy a Velencei Biennálén szereplő művészek munkái rendszeresen megjelenjenek a múzeum falai között.

 

Kurátor: Fabényi Julia, Készman József
Kurátorasszisztens: Petró Zsuzsanna

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!