Kulturinfo Jegyiroda | 1161 Budapest, Rákosi út 110. | Telefon: +36 1 402 00 63 | Mobil:+36 70 940 1677 | Facebook Google+ Twitter Addthis

Program


Épületlátogatás haladóknak - Ikonográfia és a Zeneakadémia helye a századelejei városfejlesztésben

Épületlátogatás haladóknak - Ikonográfia és a Zeneakadémia helye a századelejei városfejlesztésben

Túravezető és előadó: Dr. Raffay Endre
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 28. szombat, 15:00

Száztíz esztendeje, 1907 májusában avatták fel Budapest új zenepalotáját, a Zeneakadémiát. Az építészettörténetileg is egyedülálló, szecessziós stílusú épület három év alatt készült el Giergl Kálmán és Korb Flóris tervei alapján. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Koncertközpontja tematikus túra-sorozatot szervez a különleges jubileum alkalmából, „Épületlátogatás haladóknak” címmel. A 60–90 perces, magyar nyelvű idegenvezetéseken résztvevők létszáma maximum harminc fő lehet, a túrákra jegyek a Zeneakadémia jegypénztárában vagy online kaphatók.Ikonográfiai jelképrendszere alapján a Zeneakadémia a művészet szentélyeként értelmezhető. Az épületet sajátos kettősség jellemzi, hiszen építészeti stílusa az építettség, szecessziós elemei pedig a természeti környezet illúzióját keltik. Formavilága Apolló Nap- és művészisten egyiptomi és görög környezetét jeleníti meg, a hagyományostól eltérő megoldások pedig a dionüszoszi bor, mámor, termékenység hangulatát idézik. A Giergl Kálmán és Korb Flóris alkotta építészpáros következetesen érvényesítette e kettősséget, és illesztette a huszadik század-eleji Budapest városképébe. A városfejlesztésről és a Zeneakadémia ikonográfiájáról dr. Raffay Endre művészettörténész mesél a résztvevőknek a 2017. október 28-án 15 órakor szervezett tematikus sétán.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!